Takip Et
  • 21 Nisan 2014, Pazartesi

Aydın'ı yönetenlerin sayısı azaldı

Aydın’ın Büyükşehir olması ile birlikte Aydın ve İlçelerine bağlı 36 belde ve birçok köyün tüzel kişiliği kaldırılarak mal varlıkları il ve ilçe belediyelerine devredildi.

6 Ocak 2013 tarihi itibari ile il ve ilçe belediyelerine kâğıt üzerinde devir edilen mal varlıkları 30 Mart 2014 tarihinde Aydın’ın Büyükşehir olması dolayısıyla belde ve köylerdeki mal varlıkları tek tek sayılarak belediye yetkilileri tarafından teslim alınıyor.

Yıllardan beri devletin malını babasının malı gibi kullanan belde belediye başkanları ve köy muhtarları bu malları teslim ederken, birçok yerde çok sayıda sıkıntı yaşanıyor. Bazı köylerde malzeme eksikliği bazı köylerde devletin arazisi üzerine üçüncü bir şahısın ürün ekmesi gibi birçok sıkıntı ile belediyeler karşı karşıya kalıyor.

Bu sıkıntılar kısa sürede biteceğe de hiç benzemiyor. Nedeni ise, Aydın’ı daha önce bir il belediye başkanı, 16 ilçe belediye başkanı, 36 belde belediye başkanı ve 495 köy muhtarı olmak üzere toplam 548 yönetici yönetiyordu.

Bunun yanına vali, kaymakamları da eklersek bu rakam artarak devam eder.

30 Mart Yerel Seçimleri itibari ile ise Büyükşehir Yasasında 1 büyükşehir belediye başkanı ve 17 ilçe belediye başkanı olmak üzere Aydın’ı toplamda 18 kişi yönetecek.

Daha önce herkes kendi bulunduğu beldeyi köyü ve ilçeyi babasının çiftliği gibi kullanıyordu. Şimdi bu yetki beldelerden ve köylerden alındı. Önce ilçe belediyeleri son olarak da Büyükşehir Belediyesi'nin vereceği kararlarla Aydın yönetilecek.

Aydın’ı bundan sonra 548 kişi değil 18 kişi yönetecek. Aydın eskiden olduğu gibi sen ben kavgası yapılmadan yöneticilerin babalarının çiftliği gibi kullanmadıkları takdirde iyi işler yapılacağı kanısındayım. Yeter ki herkes kendi üzerine düşen görevi layıkıyla yapsın... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.