Takip Et
  • 25 Ağustos 2014, Pazartesi

Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım

Son günlerde trafik kazaları hızla artıyor. İncirliova'da neredeyse her gün bir trafik kazası ile karşı karşıya kalıyoruz. Haber yapmak için gittiğimiz trafik kazalarının çoğunda motosikletler yar alıyor. Motosiklet ya yayaya, ya traktöre çarpıyor, ya da otomobil ile çarpışıyor. Çarpışma sonucu ise, motosiklet sürücüleri ya ölümle, ya da sakat kalma riski ile karşı karşıya kalıyor. Yaşanan trafik kazalarının çoğunluğunda motosiklet sürücülerinde takılması mecburi olan kaskın, motosikletin plakası ve sürücünün sürücü belgesinin olmadığı görülmekte. Bu kadar plakasız, kasksız ve sürücü belgesi olmadan motosikletin üzerine binerek çevreye tehlike saçan sürücülere neden önlem alınmıyor.

Motosiklet sürücüleri kendi hayatlarını tehlikeye attıkları gibi başkalarının canlarını da tehlikeye atmaya devam ediyor.

Emniyete bu konuda büyük iş düşüyor, ama onları da siyasetin çirkinlikleri engellemeye çalışıyor. Trafik polisi özellikle motosiklet ve araçlara eksik evrak nedeni ile ceza kesiyor veya el koyuyor. Ancak motosiklet sahibi veya araç sahibi ya bir siyasiyi ya da bir başkanı devreye koyarak kendisine zarar gelmeden işini hallediyor.

Bırakalım bu adam kayırma olaylarını, biz adam kayırdıkça kurallara uymayan insanlar çoğalacak ve bu insanların yapacağı trafik kazaları nedeni ile en yakınımızdakileri kaybetme riski ile karşı karşıya kalacağız.

Geçtiğimiz günlerde evrakları eksik olan bir sürücüye trafik polis ceza kesiyor. Ceza kesilen sürücü günler sonra aldığı alkolünde etkisi ile ceza kesen trafik polisine hakaretler yağdırdı.

Resmi bir kurumda çalışan bu şahıs kurumun verdiği güçle trafik polisini hiçe sayıyor. Önce bu ilin ve ilçelerin ileri gelenleri kurallara uymalı uymayanları uyarmalıdır. Bir gün plakasız, kasksız ve sürücü yüzünden bizler de aynı acıları yaşamadan hep birlikte bu yanlışlara dur diyelim.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.