Takip Et
  • 21 Aralık 2013, Cumartesi

İncirliova'da üç aday yarışacak

Yerel seçimlere son üç ay kala İncirliova’da adayların açıklanmasına sayılı günler, hatta saatler kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde Özlem Çerçioğlu, genel merkeze verdiği listede eski İlçe Başkanı Deniz Gül’ü görmek istese de gelen bilgilerde Genel Merkezin mevcut Belediye Başkanı Fadime Orbay’ı aday göstermesi bekleniyor.

İncirliova'nın Çerçioğlu’nun çalışmak istediği başkan adayları içerisinde büyük tartışmalara neden olan ilçelerden biri olduğu parti içerisinde konuşuluyor.

22 Aralık tarihinde adayların çoğunluğunun açıklanması beklenen CHP’de, İncirliova Belediye Başkan Adayı Fadime Orbay olacak.

AK Parti’de dört aday adayı çıkmasına rağmen İl Genel Meclis Üyesi olarak iki dönemdir görev yapan Kazım Günaydın favori gözüküyor. Kazım Günaydın şimdiden başkan adayı gibi kolları sıvamış ve çalışmalara hızlı bir şekilde başlamış durumda.

MHP’de ise geçen ay yaşanan sıkıntı sonrası Şerif Temel ile Gürşat Kale arasında buzlar biraz erimişe benziyor. Parti teşkilatının büyük desteğini alarak aday adayı olan Gürşat Kale’nin belediye başkan adayı olması daha ağırlık kazanıyor.

CHP’de Fadime Orbay, AK Parti’de Kazım Günaydın ve MHP’de ise bir sürpriz olmadığı takdirde Gürşat Kale İncirliova Belediye Başkanlığı için yarışacaklar.

Bu üç partinin 2011 genel seçimlerindeki oy oranlarına baktığımızda AK Parti 10 bin 135 oy aldı. CHP 9 bin 725 oy, MHP ise 5 bin 103 oy aldı.

Bilindiği gibi genel seçimle yerel seçimlerde oy oranları çok farklı duruma geliyor.

Yerel iktidarı elinde bulunduran CHP mevcut belediye Başkanı Fadime Orbay ile seçime girdiği takdirde illaki belediye imkânlarını kullanacaktır. AK Parti eğer geneldeki oy oranını koruyamazsa sağ oyları MHP’ye kaptırırsa CHP’nin şansı artar. MHP ise seçimi kazanabilmesi için hem AK Parti’den hemde CHP’den oy alması gerekiyor. 2014 yerel seçimlerinde 33 bin seçmenin oy kullanması beklenen İncirliova’da 30 bin oy kullanıldığını hesaba katarsak 10 bin oy sayısını geçen adayın belediye başkanlık koltuğuna oturması kaçınılmaz olacaktır.

Üç partinin başkan adayları bu hesabı çok iyi yapmalılar. CHP’nin, AK Parti’nin ve MHP’nin bir birinden alacağı oylar seçim sonucuna yansıyacak ve seçimi en çok çalışan ve seçmene kendini iyi anlatan aday kazanacaktır. Adaylardan en iyisinin kazanması demek İncirliova’nın kazanması demek anlamına geliyor. Adaylar kendini seçmene iyi anlatırken, seçmenlerde başkan adaylarını çok iyi tanımalı ve ona göre oy vermeli.

Çünkü İncirliovalının bir beş yıl daha kaybetmeye tahammülü yok. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.