Takip Et

Bacasız fabrikaları İncirliova’dan kaçırmayın

İncirliova’nın adeta bacasız fabrikası olan inşaat sektörü ve bu sektörün patronları müteahhitler son günlerde oldukça sıkıntılı günler geçiriyor.

Geçtiğimiz günlerde İncirliova Belediyesi’nin MHP’li 2014 model müteahhitleri ve aynı zamanda meclis üyelerinin önderliğinde Kültür Park’ta İncirliova’daki inşaat yapan müteahhitlere bir yemek verildi. Bu toplantıya basınında davet edilmediği gibi bazı inşaat müteahhitlerininde davet edilmediğini sonradan öğrendim. İlk defa inşaat yapan veya hiç müteahhit olmayan ancak inşaat malzemesi sattığı için bu toplantıya müteahhit diye çağrılanlar varken, İncirliova inşaat piyasasına sonradan girmesine rağmen yaptığı işler dolayısıyla adından sıkça söz ettiren Yusuf Cantürk’ün davet edilmemesine bir anlam veremedim. İnşaat müteahhitlerinin toplantısında yine belediye fen işlerinden ve yapı denetimden hiçbir yetkilinin olmaması belediyenin inşaat sektörüne hangi bakış açısından verdiği önemi gösteriyor. Toplantıda 1. Derece Deprem bölgesinde olan İncirliova’da yapılaşmada, müteahhitlerin depreme karşı aldığı önlemlerle, bina temellerine verilmesi gereken önemle ilgili konular konuşulması gerekirken inşaat müteahhitlerine adeta sağılacak inek gibi bakılması toplantıya katılan herkes tarafından dikkat çekti.

Bu toplantı gösteriyor ki Aydın’ın yapılaşma anlamında en hızlı gelişen ilçesi olan İncirliova’da, Belediye Müteahhitleri ilçede kalite çıtasını artıracak, sağlam temeller üzerine binalar yaparak Aydın’da inşaat sektöründe bir marka haline getirebilecek kişiler olarak görmek yerine yine eski dönemlerdeki gibi çeşitli eğlence organizasyonları yaparak para toplayabileceği kişiler olarak görmeye devam ederse bir çok müteahhit İncirliova’dan kaçacağa benziyor. Burada iş yapıyorlarsa tabi ki Belediyespor Kulübü'ne ve belediyenin yapacağı organizasyonlara maddi destekte bulunacaklar ama belediyenin müteahhitlere davranış şeklinin yanlış olması dolayısıyla neredeyse beni her gün iki üç müteahhit arayarak, rahatsızlığını dile getiriyor.

Birileri mutlu olacak diye başka birilerini küstürmeyelim. Binlerce işçiye ekmek kapısı açan müteahhitleri buradan kaçırmayalım. Eğer kaçıracak olursak seçimlerde belediyeye 2 bin iş başvurusu vardı. Gelecek seçimlerde bu sayı 4 bine çıkar ve işsizliği azaltalım derken, ortaya bir sürü işsiz insan çıkar. Bacasız fabrikaları ve onların patronlarını İncirliova’dan kaçırmayalım. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.