Takip Et
  • 18 Aralık 2013, Çarşamba

560 bin TL’lik lojman!

Üç ay önce Germencik Kaymakamlık görevine atanarak göreve başlayan Kaymakam'ın ilk icraatı lojman yaptırmak oldu. Eski lojmanın oturulabilecek seviyede olmasına rağmen 560 bin TL gibi bir para ile yeni lojmanın yapılması Germencik’te son günlerin konusu haline geldi. Kaymakamlar görev yaptıkları ilçelere 'hizmet için mi, yoksa keyif için mi geliyor' vatandaşlar bunun sorgulamasını yapar duruma geldi.

 

Germencik’te lojmanın eskimiş olmasını dolayı sorun olarak görenler, Germencik sınırları içerisinde yol kenarında kendini pazarlayan kadınları sorun olarak görmüyor mu?

İlçenin huzurunu, rahatını, temizliğini ve asayişini görmezlikten gelenler her nedense lojmanı olmazsa olmaz olarak mı görüyor?

Bunu bir şova dönüştüren siyasiler de adeta 'ben yaptırdım' yarışına girerek çok iş yapmış gibi gövde gösterisi yapıyor.

 

Germencik’in birçok köyünde yol sorunu varken, bu kadar paranın bir ev için harcanmasını bir şeye bağlamak istemiyorum.

Seçimlerin yaklaştığı bu günlerde kaymakamlık lojmanını ve kaymakamı bile siyaset malzemesi olarak kullanmalarına ise hiçbir anlam veremiyorum. Seçilmişler mi atanmışlara yoksa, atanmışlar mı seçilmişlere hizmet ediyor bunu da anlamış değilim.

Bizlere hizmet etmek için göreve getirilenler, ne yazık ki vatandaşa hizmeti unutmuş siyaset uğruna neye ve kime hizmet ettiğini bilmez duruma gelmiştir.

 

Köylü borç içinde boğulurken, esnaf bankalara olan borcunu 'nasıl kapatırım' diye çare ararken, birileri rahat etsin diye, siyasiler oy potansiyelim artsın diye uğraş vermekten kendini alıkoyamıyor.

 

Kaymakam ve lojmanı bile paylaşamayan siyasiler, lojman üzerinden siyaset yaparak nasıl oy alacaklarının hesabı içindeler. Takdiri Germencik halkına bırakıyorum... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.