Takip Et
  • 12 Aralık 2013, Perşembe

Hatice nine ve tekerlekli sandalye

Pazartesi günü İncirliova’da çalışma arkadaşım Yahya Arkan ile bir iş görüşmesinden dönerken, karşılaştığımız manzara bizi çok etkiledi.

Sandıklı Köyü’nde ikamet eden Davut Vertop adlı vatandaş tekerlekli sandalye alamadığı için annesi Hatice Vertop’u kendisine ait hurda arabası ile akrabalarını ziyarete götürüyordu.

Bir an 2013 yılını yaşadığımız ve Avrupa’ya ayak uydurmaya çalıştığımız bir dönemde Ege’nin incisi Aydın’ın İncirliova İlçesinde böyle bir manzara nasıl olur diye düşündük.

Ama bu manzara bir hayal değil, gerçekti. Annesini hurda arabası ile taşımaya çalışan alnından öpülesi Davut Vertop, ter kan içerisinde annesini akrabalarının yanına götürmeye çalışıyordu. “Bir dakika” diyerek Davut abiye seslendik. Davut abi, bir an duraklarken, bir yandan da alnından akan teri silmeye ve derin nefes almaya çalışıyordu. “Neden teyzeyi bu arabada taşıyorsun” diye sorduğumuzda başka çaresinin olmadığını söyleyerek utanarak kafasını yere doğru eğdi.

Biz gazeteci olarak üzerimize düşen görevi yerine getirerek haberimizi yaptık. Bizim haber yaptığımızı o an gören bazı vatandaşlar, haber çıkmadan Hatice nineye tekerlekli sandalye ayarlama yarışına girdi.

Bir gün sonra gazetede çıkan haber büyük ses getirmişti. Biz Hatice nineye bir tekerlekli sandalye ararken, çeşitli yerlerden hayırsever vatandaşlar tam 4 adet tekerlekli sandalye vermek için telefonla bizi aradı. İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay elini biraz çabuk tutarak, İBSHA aracılığı ile tekerlekli sandalyeyi Hatice nineye evinde teslim etti. Hatice nine, hayatında ilk defa tekerlekli sandalye ye kavuşmanın sevinci ile duygulu anlar yaşadı.

Hatice nineyi tekerlekli sandalyeye kavuştuğuna vesile olduğumuz için bizler de çok mutlu olduk.

Burada şunu belirtmek istiyorum. Başbakan Recep Tayip Erdoğan her konuşmasında Valilere, Kaymakamlara, Belediye Başkanlarına, İl ve İlçe Başkanlarına vatandaşları ev ev dolaşın ne eksikleri varsa karşılayın diyor. Şu ana kadar hiçbir yetkilinin bu tür bir çalışma yaptığını göremedik. İhtiyacı olan vatandaşlar ihtiyacı olanı ya kendi ayağı ile gelip söyleyecek, ya da basın yoluyla duyuracak. Bir daha böyle bir manzara ile karşılaşmamak dileği ile tekerlekli sandalyenin Hatice nineye hayırlı olmasını diliyorum. Ve bir gün bizde bu tabloyu yaşayabiliriz düşüncesi ile ihtiyacı olan vatandaşlara yardım elini uzatmamız gerektiğini düşünüyorum. (BURHAN CEYHAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.