Takip Et
  • 28 Ocak 2015, Çarşamba 14:11

Zübeyde Hanım Anaokulu'nda 'Montessori' eğitimi

Efeler Zübeyde Hanım Anaokulu öncülüğünde hazırlanıp, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından kabul edilen Montessori Eğitici Eğitimi Programı sözleşmesi, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) ile GEKA arasında imzalandı.

GEKA Temsilcisi Emre Kemik ile Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen arasında Montessori Eğitici Eğitimi programı sözleşmesi imzalandı. 23 Şubat 2015 pazartesi günü başlayacak olan eğitim programı 12 gün sürecek. Eğitimin hedefi, Montessori metodunun teorik ve uygulamalı olarak ilçe bağımsız anaokullarından başlayarak bütün Aydın'a yayılmasını sağlamak.

136 SAATLİK EĞİTİM

Proje kapsamında Efeler’de görev yapan bağımsız anaokulları ve bünyesinde anasınıfı olan okullardan, 15 yönetici ve öğretmene 136 saatlik 12 gün sürecek hızlandırılmış teorik ve uygulamalı Montessori Eğitici Eğitimi kursu uygulanacak.

Eğitici eğitimini alanlarca Hizmet içi eğitim programları yoluyla okul öncesi ve temel eğitimde istekli öğretmenlere yaygınlaştırılması düşünülüyor. Ayrıca bu anlayışın Ebeveynlere yönelik olarak da Halk Eğitim Merkezlerince yaygınlaştırılmasının mümkün olacak. Eğitim sonunda katılımcılara üniversite onaylı Montessori eğitmen eğitimi sertifikası da verilecek.

"ÖĞRENMEDE HERKESİN FARKLI BİR RİTMİ VARDIR"

Proje irtibat sorumlusu ve Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Fuat Dündar, Montessori Eğitimi hakkında bilgiler vererek, “İtalya’nın ilk kadın doktoru, pedagog ve antropoloji profesörü Maria Montessori (1870-1952) yüzyılın başlarında her bir çocuğun bireyselliğine azami ölçüde uyan bir pedagoji geliştirir. Bu, çocuğun bireysel becerilerine ve ilgi alanlarına, bireysel öğrenme hızına ve karakter özelliklerine uygun bir pedagojidir. Montessori Eğitiminin temel taşlarından birisi hazırlanmış çevredir. Çocuklar hazırlanmış çevredeki Montessori materyallerinden, bireysel ilgi ve eğilimine göre bağımsız olarak seçim yaparlar. Montessori okullarında çocuklar, istedikleri materyalle, istedikleri zaman, istedikleri yerde çalışır. Çocuklara istedikleri kadar tekrar etme imkanı sunulur. Erken öğrenen yeni bir çalışmaya geçebilecektir, çünkü öğrenmede herkesin farklı bir ritmi vardır” dedi.

"MONTESSORİ BİREYE ÖZGÜ ADİL BİR EĞİTİMDİR"

Materyallerdeki hata kontrolünün çocuğun kendi hatasını bulmasıyla gerçekleştiğini belirten Okul Müdürü Dündar, şöyle konuştu:

“Başka birinden uyarıya, onaya ve düzeltmeye gerek kalmaz. Kendi kendisini düzeltmesine olanak sağlar. Böylece yetişkinden bağımsızlaşmak doğal olarak gerçekleşir. Kısaca Montessori eğitimi, çocuğa hazırlanmış bir çevrede, çocuğun kişiliğini oluşturması için özgürlük tanıyan, kişiliğinin gelişim sürecini destekleyen, çocuğun kendi onuru içerisinde bireyselleşmesi ve sosyalleşmesini ciddiye alan, bireye özgü adil bir eğitimdir. Efeler Zübeyde Hanım Anaokulunda gerçekleşecek eğitim, hafta içi 12:00-20:00, hafta sonu da 10:00-18:00 saatleri arasında verilecek. Programın Efeler ilçemize ve tüm Aydın’a hayırlı olmasını diliyoruz.” (GAMZE KORKMAZ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.