Takip Et
  • 8 Mayıs 2024, Çarşamba 11:36

Köşk’te Engelsiz Yaşam Merkezi projesine başlandı

Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler’in, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına sunduğu proje sonucunda ihale süreci tamamlanan 12 – 18 Yaş Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşası başladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Baklaköy Mahallesi’nde yapımına başlanılan projenin inşaat alanını ziyaret eden ve çalışmaları yerinde inceleyen Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

“Engelsiz Yaşam Merkezi’nin”, ilçede yaşayan engelli gençlerin hayat standartlarını yükseltmek için önemli ihtiyaçların başında geldiğini belirten Belediye Başkanı Nuri Güler, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza bu konuyla ilgili başvurumuzu yaptık, onaylanmasıyla birlikte proje üzerinde ihale süreci tamamlandı. Baklaköy Mahallemizde inşasına başladığımız; engelli kardeşlerimiz için kullanışlı ve işlevsel bir yer olabilmesi adına en ince ayrıntısına kadar tasarladığımız; 20 dönüm alan üzerine bloklar halinde inşa edeceğimiz 12 – 18 Yaş Engelsiz Yaşam Merkezimizde ortak yaşam alanlarının yanı sıra, grup eğitim alanları, bireysel eğitim alanları, engelli kardeşlerimizin gelişimlerine katkı sağlamak ve becerilerini arttırmak için iş uğraş atölyesi, çok amaçlı toplantı salonu, merkezde bulunan kardeşlerimizin aileleri için misafirhane gibi ihtiyaçları gidermek amacıyla birçok bölüm bulunacak. Kısacası engelli kardeşlerimiz için en güzelini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz. İnşallah en kısa zamanda inşasını tamamlayarak hizmete açacağımız Merkez şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.