Takip Et
  • 20 Haziran 2019, Perşembe

"Sokak Fotoğraf(çı)ları"

Sevgili Denge okurları,

Fotoğraf çekmek bir sanat. Fakat sokak fotoğrafçılığı ayrı bir sanat. Mesela bazen bir fotoğraf görür ve dakikalarca size ne hissettirdiğini çözmeye çalışırsınız. Aslında bir yaşanmışlığı çözmeye çalışırsınız. İşte tam da böyle hissettiren bir siteye rast geldim. Belki kendimin fotoğrafçılığa olan hassasiyetimden kaynaklanan bir beğenidir. Bilemiyorum. Fakat beni etkileyen fotoğrafların mevcut olduğu kesin. Bu sebeple yazımda Sokak fotoğrafçısı ve içerik üreticisi Kerem Nasipoğlu tarafından 2017 yılında kurulan Sokakhikayeleri.com, sitesinden ve amacından bahsetmek isterim.

"Her sokağın bir hikayesi vardır. Çünkü sokakta yaşam vardır. Sokakta attığımız her adım, kurduğumuz her diyalog, yaşadığımız her an bir hikayeye dönüşür. Bu anları ölümsüzleştirmek de sokak fotoğrafçılarına düşer."

Güzel ve etkileyici bir söz.

Sokakhikayeleri.com, sokağın hikayesini anlatmayı ilke edinmiş, ülkemizde eksikliği hissedilen sokak fotoğrafçılığına ait bir kaynak oluşturmayı hedefleyen, ülkemizden ve Dünya’dan, kenarda köşede kalmış belgesel fotoğrafçılarını tanıtmak amacıyla kurulmuş bir kaynak.

Amaçları, sokak ve belgesel fotoğrafçılığına dair ilham verici karelerin paylaşılması ve sokak fotoğrafçılığı nedir sorusuna görsel bir tanım oluşturmak.

Instagram'da, #sokakhikayeleri etiketiyle paylaşılmış fotoğraflar arasından göze çarpanlara da veriliyor.

Sokak fotoğrafçılığına dair merak ettiklerinizi araştırmak ve kendinize yenilikler katmak adına sayfaya ve sosyal medya hesaplarına bir göz atın derim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.