Takip Et
  • 11 Mayıs 2018, Cuma

Teşekkürler Memur Bey..

Bu bir teşekkür yazısıdır..!

Aslında köşe yazarı falan değilim. Öyle uzun uzadıya “köşe yazısı nasıl yazılır” bilenlerden de değilim. Fakat bu yazıyı yazmam gerektiğini hissediyorum efendim!

“Emniyet Teşkilatımız, kurulduğu günden bu yana elde ettiği bilgi ve deneyim birikimiyle hukuka ve yasalara bağlılıktan ayrılmadan, üstün bir görev anlayışıyla vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması, can ve mal emniyetinin temini için mesai kavramı gözetmeksizin fedakarca çalışmalarını sürdürmektedir. Gücünü yasalardan ve halktan alan Polis Teşkilatımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır." sözünde belirttiği gibi ülkemizin, bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacak ve üstlendiği tüm görevleri yasalar çerçevesinde yerine getirmeyi sürdürecektir.

Peki polislerimizin görevleri nelerdir?

1- Polisin davranışlarının hukuki bir dayanağa yaslanması gerekmektedir. Polisin görevi kanunda belirtilenleri yapmak, kanunda yeri olmayanları yapmamaktır.

Polisin temel görevi ; vatanın güvenliğini sağlamak, olası tehlikeleri ve suçları önlemek, suçluları yakalamaktır.

2- Polisliğin asıl amacı, kamu otoritesini ve kamunun yararını sağlayacak işler ortaya çıkarmaktır. Polisliğin temel amacı kamu yararıdır. Bu da sadece kamu düzeninin sağlanması ile mümkündür.

3- Polislerin alanı çok çeşitli olduğundan günlük yaşamdaki düzeni bozan hemen her konu polisi ilgilendirir. Polisin görevleri kanuni, geleneksel ve demokratik olmak üzere üç şekilde sınıflandırılabilir.

4-Polisin kanuni görevlerini genel asayiş, sosyal yardım, devletin yürütme gücüne destek, önleme, olayları bastırma, ve adli görevleri olmak üzere altı ana bölümde sınıflandırmak mümkündür.

5- Polisin esas görevi olan kamu düzenin 4 temel öğesi vardır: güvenlik, sağlık, esenlik ve ahlak.

Polis açık, kısa, net ve anlaşılır olmaya özen göstermelidir. Eşit, adil ve dengeli olmak her polisin öncelikli görevidir.” diye anlatabiliriz.

Gelelim asıl yazıyı yazma sebebime!

Geçtiğimiz günlerde İzmir-Aydın karayolu Kardeşköy kavşağında yaşadığımız küçük kaza da panik halinde olamama rağmen yardımlarını esirgemeyen, beni sakinleştiren, kibar, sevecen ve en önemlisi taraflara adil şekilde yaklaşan, yapıcı olmaya özen gösteren başta Polis Memuru H.Ömer BAĞATUR ve Ahmet YILDIRIM olmak üzere tüm emniyet güçlerimize sonsuz teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum. Sizler gibi görevini en doğru ve adil şekilde yapan güvenlik güçlerimize ihtiyacımız var efendim..

Esenlikle kalın, hoşçakalın… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.