Takip Et
  • 13 Şubat 2020, Perşembe 13:18

Yıldızspor sporcu ve ailelerini seminerde buluşturdu

Futbol Bölgesel Amatör Lig’de Aydın’ı temsil eden ve altyapıya önem veren Yıldızspor, sporcularına ve ailelere yönelik sağlık, beslenme, psikoloji, ve veli antrenör işbirliği konularında seminer düzenledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere Aydın ASKF Başkanı Hasip Arıkan, Efeler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mithat Yıldırım, ADÜ BESYO Müdürü Doç. Dr. Reşat Kartal, Yıldız Spor Kulübü Başkanı Kaya Özcan ve yönetim kurulu, Yıldızspor’un tüm branşlarından sporcular, sporcu velileri ve antrenörler katıldı.

"BESLENME, KALİTELİ ANTRENMAN, DİNLENME"

Seminerde ilk konuşmayı yapan ADÜ BESYO Müdürü Doç Dr. Reşat Kartal, Yıldızspor’un yönetimi ve antrenör kadrosuyla ailelere güven duygusu oluşturduğunu ifade ederken, “Bugün çok önemli bir seminer için buradayız. Sporda üç önemli unsur vardır. Bunlar beslenme, kaliteli antrenman ve dinlenme. Bunların üçü de birbiri ile dengeli olmalı” dedi.

Sporcu kalp sağlığı üzerine önemli çalışmalar yapan ADÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilimdalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Güngör, seminerdeki sunumunda futbolcularda ve özellikle altyapı sporcularında kalp sağlığı üzerine önemli bilgiler verdi. Güngör, altyapı sporcularının korunması konusunda aile, antrenör ve hekim olarak üç ana unsur olduğunu belirtti.

Seminerde ayrıca, sporcu beslenmesi alanında Diyestisyen Öznur Bilir, spor psikolojisi ve futbolda psikolojik faktörlerin önemi alanında Uzman Klinik Psikolog Feride Lök ve ‘Neden futbol?’ konusunda da Yıldızspor Altyapı Koordinatörü Ayhan Çiçek sunum gerçekleştirdi.

Seminer sonunda Yıldızspor Yönetimi tarafından sunum yapan konuşmacılara plaket verildi. (SERCAN ÖRÜN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.