• 31 Mayıs 2026, Pazar 12:09

Söke'de çırçır fabrikası icradan satışa çıkarıldı

Söke ilçesinde bulunan bir çırçır fabrikası, icra yoluyla satışa çıkarıldı. Söke İcra Dairesi tarafından yayımlanan ilana göre, Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan taşınmaz için ihale süreci başlatıldı.

İlana göre, 1631 ada 2 parselde bulunan ve çırçır fabrikası olarak kullanılan taşınmazın yüzölçümünün 3 bin 107,49 metrekare olduğu belirtildi. Fabrikanın giriş ve depolama alanlarının bir kısmının dava konusu parsel dışında kaldığı ifade edildi.

Taşınmaz için belirlenen muhammen bedelin 50 milyon TL olduğu açıklanırken, artırmaya katılmak isteyenlerden 5 milyon TL teminat bedeli alınacağı bildirildi.

Söke Belediyesi’nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ticaret alanı içerisinde yer aldığı belirtilen taşınmazla ilgili olarak, inşaat ruhsatı, kat planı ve yapı kullanma izin belgesinin bulunmadığı kaydedildi.

İlk artırmanın 14 Temmuz 2026 tarihinde saat 14.03’te başlayacağı ve 21 Temmuz 2026 tarihinde sona ereceği açıklandı. İkinci artırmanın ise 14 Ağustos 2026 – 21 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgi ve görsellere, esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2025/1602 esas sayılı dosya numarası ile ulaşılabileceği belirtildi. (FERİŞTAH DEĞİRMEN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.