Takip Et
  • 28 Mayıs 2025, Çarşamba 10:04

Arıkan, gözünü pazarcı esnafının hal binasına dikti

Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan’ın, göreve geldiği günden bu yana sürdürdüğü gayrimenkul satışlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlandığı öğrenildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun gözdesi olarak bilinen ve ailece yurtdışı seyahatleriyle gündeme gelen Mustafa İberya Arıkan’ın, Söke Belediyesi’ne ait tam 16 taşınmazın daha satış listesine alındığı haberi gündeme bomba gibi düşerken, bu defa satışa çıkarılması planlanan yer, Söke’nin kalbindeki sebze ve meyve hal binası oldu.

SATIŞ HAZIRLIĞI HEM ESNAFI HEM DE VATANDAŞLARI AYAĞA KALDIRDI

Başkan Arıkan’ın, önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Beliğ Azbazlar tarafından ilçeye kazandırılan ve pazarcı esnafının ekmek teknesi olarak bilinen Hal Binası’nın arazisini satışa çıkarmaya hazırlandığı belirtildi. Haziran ayı belediye meclis gündemine getirilmesi beklenen satış, hem esnafı hem de vatandaşları ayağa kaldırdı.

Göreve geldiğinden bu yana hizmet üretmek yerine sürekli mülk satışıyla gündeme gelen Arıkan, önce Belediye Başkan Yardımcısı olarak, ardından başkanlık koltuğunda yüzlerce taşınmazın satışına imza attı. Belediyenin artan borç yükü, SGK ve vergi dairelerine olan yüklü borçlar, işçilerin zaman zaman aksayan maaşları karşısında Arıkan’ın çözüm arayışı yine satış oldu.

PAZARCILAR İSYANDA: “EKMEK TEKNEMİZİ SATIYORLAR”

Yenicami Mahallesi’nde, 664 ada 58 parseldeki hal binasının satışa çıkarılacağı bilgisini öğrenen pazarcı esnafı sosyal medyada büyük tepki gösterdi. Esnaf, bu hamlenin kabul edilemez olduğunu belirtirken, Söke Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Ümit Coşkun’u da sessiz kalmakla eleştirdi.

Pazarcılardan Ercan Sabırsız ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Başkan Arıkan ile görüştüğünü ifade ederek, “Bize Atburgazı’nda bir yer göstereceklermiş ama oraya belediye hiçbir şey yapamayacakmış. Hal binasını kendi imkanlarımızla inşa edecekmişiz. Bu nasıl çözüm?” diyerek tepkisini dile getirdi.

LİMA A.Ş.’YE ARAZİ DEVRİ SORU İŞARETLERİ YARATTI

Hal binasının hemen yanında bulunan 664 ada 412 parselin ise belediyeye bağlı LİMA A.Ş.’ye devredildiği iddiaları gündeme geldi. Milas yolu üzerindeki değerli arazinin belediye iştiraki olan şirkete devredilmesi, “Bu arazi kimlere, hangi şartlarda satılacak?” sorularını da beraberinde getirdi. Zira belediye iştirakleri, 2886 Sayılı İhale Kanunu’na tabi değil.

Tüm bu gelişmeler Söke kamuoyunda büyük tepki çekerken, pazarcı esnafı da satışa karşı mücadeleye devam edeceklerini dile getiriyor. Başkan Arıkan’ın, gelen tepkilere rağmen satış gündemini meclise taşıyıp taşımayacağı merakla bekleniyor. (HABER MERKEZİ) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.