Takip Et

SON DAKİKA

“Aydın BŞB’de neler oluyor?”

10 Ağustos 2020, Pazartesi 12:23

     


CHP Aydın Merkez İlçe eski başkanlarından Ayhan Başdemir, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketlerde çalışan 100’den fazla personelin ücretsiz izne çıkartıldığını belirterek, “Pandemi döneminde o ya da bu şekilde hiç kimsenin işten çıkarılmayacağı genelge de yayınlanmıştı” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait birimler ile şirketlerde çalışan personelin Temmuz ayı başından itibaren zorunlu olarak ücretsiz izne ayrıldığını belirten Ayhan Başdemir, bu problemi sosyal medya hesabından duyurdu.

İLAN: GERMENCİK'TE ŞOK FİYATA TARIM ARAZİSİ

“SİZİN BU KONUDA BİR ŞEY SÖYLEME CESARETİNİZ YOK MU?”

2003-2005 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanlığı görevini yürüten Ayhan Başdemir, “Aydın Hala Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki AYPAŞ, AYBEL, HALK EGE ET, İMAR AŞ. Şirketlerinde çalışan CHP’li emekçi işçilerin ücretsiz izne çıkarılmaları devam ediyor. Büyükşehir’in Basın sözcülüğünü yapan İl Başkanı Ali Çankır ve Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin sizin bu konuda bir şey söyleme cesaretiniz yok mu? CHP’li Emekçi kardeşlerimiz ücretsiz izne çıkarılırken sizde mi seyirci kalacaksınız? Ücretsiz izne çıkarmaların sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Şu andaki sayı 100’ü aşmış olduğu duyumlarım arasında. Bu doğru mudur?

Bu partili emekçi işçi kardeşlerimizin neden ücretsiz izne çıkarıldıkları hakkında bir açıklama yapılacak mı?” açıklamasında bulundu.

Başkan Ayhan Başdemir’in sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşıma yorum yapan kişiler, Başdemir’in 100 kişi olarak duyurduğu ücretsiz izne çıkartılanların sayısının 400’den fazla olduğunu iddia etti.

Öte yandan, yeni tip koronavirüs salgını pandemisi nedeniyle çıkartılan yasa gereği, işyerleri, kurum ve kuruluşlar için Kısa Çalışma Ödeneği desteklemelerinden faydalanması istenmişti. Aynı yasada, yüz kızartıcı suç unsuru dışında hiçbir çalışanın işten çıkartılamayacağı belirtilmişti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler