• 15 Ağustos 2026, Cumartesi 07:36

7.7 büyüklüğünde deprem

Endonezya'nın Flores bölgesi açıklarında 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre deprem, Flores bölgesinin yaklaşık 68 kilometre kuzeybatısında ve 10 kilometre derinlikte kaydedildi.
Depremin ardından bölgede 6,1 ve 5,6 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana gelirken, yetkililer tsunami uyarısı yaptı. İlk saatlerde can veya mal kaybına ilişkin bilgi bulunmazken, daha sonraki açıklamalarda can kayıpları ve bazı yapılarda hasar bildirildi.Endonezya'nın Flores bölgesi açıklarında 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre deprem, Flores bölgesinin yaklaşık 68 kilometre kuzeybatısında ve 10 kilometre derinlikte kaydedildi.
Depremin ardından bölgede 6,1 ve 5,6 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana gelirken, yetkililer tsunami uyarısı yaptı. İlk saatlerde can veya mal kaybına ilişkin bilgi bulunmazken, daha sonraki açıklamalarda can kayıpları ve bazı yapılarda hasar bildirildi. (HABER MERKEZİ
 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.