
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi Çocuk Metabolizma Bilim Dalı, kuruluşunun üçüncü yılında fenilketonüri hastalığı ile mücadele eden çocuklar için doğum günü etkinliği düzenledi.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Çocuk Metabolizma Bilim Dalı, kuruluşunun üçüncü yılına özel olarak fenilketonüri tanısı konan çocuklar için doğum günü programı gerçekleştirdi. 23 Eylül 2025’te Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda düzenlenen etkinlik, sağlık çalışanları ve aileleri bir araya getirdi.
Etkinliğe; Aydın Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Engin Tetik, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Gök, akademisyenler, hekimler ve aileler katıldı.
"ONLARIN GÜLÜMSEMESİ BİZE GÜÇ VERİYOR"
Programın açılış konuşmasını yapan Çocuk Metabolizma Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Göksoy, “Çocuk Metabolizma Bilim Dalımız, yalnızca bilimsel çalışmalara katkı sunmakla kalmayıp aynı zamanda çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe adım atabilmeleri için özveriyle çalışıyor. Onların gülümsemesi bizlere güç veriyor. Bugün burada, fenilketonürili çocuklarımızın umut dolu yarınlarını hep birlikte kutluyoruz”dedi.
Kutlamada söz alan aileler, tanı sonrası yaşadıkları süreci ve çocuklarının beslenme ile tedavi dönemlerinde karşılaştıkları zorlukları dile getirdi. İzmir Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Gülistan Boyacı, fenilketonürili iki çocuğunun annesi olarak deneyimlerini aktardı. Boyacı, etkinlik için hazırladığı düşük proteinli yiyeceklerle çocukların sofralarına katkıda bulundu. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, fenilketonürili çocuklar doğum günü pastalarını keserek keyifli dakikalar yaşadı. (İREM DELİCE)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.