AyFm 100.5
  • 23 Eylül 2025, Salı 11:53

Aydın’da kredi vaadiyle dolandırıcılık: Araba hayaliyle dolandırıldı

Aydın’ın Koçarlı ilçesinden M.K., sosyal medyada gördüğü bir reklam üzerinden araba almak için kredi çekmek isterken dolandırıcıların hedefi oldu. 2021 yılında 600 bin TL kredi başvurusunu tamamladıktan kısa süre sonra kendisini arayan kişiler, banka görevlisi gibi davranarak M.K.’nın hesabından 200 bin TL’yi çekti.

Aydın 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, H.K, H.K, M.P, M.K ve M.A adlı sanıkların çeşitli dolandırıcılık suçlarından tutuklu yargılandığı belirtildi.

HESAPLARINA UZAKTAN ERİŞİLDİ

Sanıkların, uzaktan erişim yöntemiyle mağdurun hesabına ulaştığı ve parayı önce M.K.’nın oğlunun hesabına aktardıktan sonra farklı hesaplara dağıttığı tespit edildi. Oğluna ise, “Para yanlışlıkla size gönderildi, iade edin” denerek yönlendirme yapıldı.

MAĞDURİYE SÜRÜYOR

Mahkemede ifade veren M.K., “Dolandırıldım, zararım hâlâ karşılanmadı. Şikâyetçiyim” dedi.

Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (ALİYE TAŞ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.