Takip Et
  • 22 Mayıs 2024, Çarşamba 12:49

ADÜ’de, “AI:YDIN Yapay Zeka Çağında Teknoloji Zirvesi” düzenlendi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Google Developer Students Club (GDSC) Topluluğu ile Teknoloji ve İnovasyon Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen “AI:YDIN Yapay Zeka Çağında Teknoloji Zirvesi”, Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda başladı.

Etkinliğe, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekçi, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sürmen, akadamik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Teknoloji ve İnovasyon Topluluğu Başkanı Zafer Akbaş, GDSC Topluluğu Başkanı Baki Akgün, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekçi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, Türkiye’de yapay zekânın önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek yapay zekanın hayatımıza adaptasyon hızının muazzam olduğunu, hayatımıza çok daha fazla girmeye başladığını ve geleceği şekillendiren bu teknolojide herkesin yer almak istediğini söylediler.

Etkinlikte, “Yazılım”, “Mühendislik Teknolojileri”, “Otomotiv”, “Deprem”, “Sanayi Devrimi”, “Simple IoT Çözümleri”, “Networking”, “Vestas”, “Gamification” ve “CV Çalışması” adlı oturumların yanı sıra, “Altyapı ve Ulaşım”, “Girişimcilik” ve “Aktif Öğrencilik” adlı çalıştaylar gerçekleştirildi.

ADÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve iki gün sürecek etkinliğin ikinci günü ise, T3 AI Program Yöneticisi ve BAYKAR Akıllı Web Sistemleri Grup Lideri Refik Söylemez'in konuşmacı olarak yer alacağı ifade edildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.