Takip Et
  • 15 Mayıs 2024, Çarşamba 13:02

Büyük Menderes Nehri suya hasret kaldı

BATI ANADOLU'NUN EN BÜYÜK NEHRİ SUYA HASRET KALDI BÜYÜK MENDERES, KURAKLIKTAN NASİBİNİ ALDI

Batı Anadolu’nun en büyük nehri olan ve yağışlı dönemde saniyede 510 metreküp su taşıyan Büyük Menderes Nehri, kurak geçen kış mevsimin ardından suya hasret kalırken, nehirde adacıklar ve sazlıklar oluştu.

Menderes Havzası'nın en önemli su kaynaklarından olan Büyük Menderes Nehri Mayıs ayında kurudu. Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinden başlayarak sırasıyla, Uşak, Denizli ve Aydın'dan geçen ve Ege Denizi'ne dökülen Büyük Menderes Nehri yağışların az olması nedeniyle bu yıl en kurak yıllarından birini yaşamaya başladı. Aydın tarımının can damarlarından olan 584 kilometre uzunluğundaki nehirde sular neredeyse tamamen çekildi. Su seviyesinin azalması ile birlikte nehirde adacıklar ve sazlıklar oluştu. Yaz ayları ile birlikte hava sıcaklıklarının artması sonrasında Menderes’in tamamen kuruması bekleniyor.

Aydınlı vatandaşlardan Zeki İnce, “Şu anki mevcut su kanallara verilince Menderes’te akan su azalıyor. Geçen yıllarda yağışlar güzeldi. Bu yıl barajlarda su olmayınca şimdi böyle, kış olmadı ki” diye konuştu. (İHA)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.