Takip Et

SON DAKİKA

Bağarası Lisesi'nin yıkımına başlandı

11 Ağustos 2022, Perşembe 10:21

     


Söke Öğretmen Evi'nin ardından Bağarası Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin de yıkım çalışmalarına başlanıldı.

Söke'de eğitim kurumlarının yenilene çalışmaları yapılan ihalelerin ardından yeniden hızlandı. Yapılan incelemelerde depreme dayanıksız olduğu ve olası bir depremde risk taşıdığı tespit edilen okulların arasında yer alan Bağarası Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin yıkımı, çatı sökümü ile başladı.

1967 yılında Bağaarsı Belediyesine ait hizmet binasında tek şube olarak eğitime başlayan ve hayırsever Fatma-Melehat Eğinli’nin bağışladığı arsa üzerine ortaokul olarak hizmet vermeye devam eden okul, 1977-78 yılında liseye dönüştürülmüştü.

2004 yılından bu yana da Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak eğitime devam eden okul, geçtiğimiz yıl yapılan incelemelerde fiziki olarak risk taşıdığı tespit edilmesinin ardından eğitim ve öğretime kapatılmıştı.

Bakanlıkça yıkım kararı alınan okulun yıkım işi ihalesinin ardından hafta başında yıkım çalışmaları çatı sökümleri ile başlarken, önümüzdeki günlerde okulun tamamının yıkılacağı öğrenildi

YENİ OKUL PROJESİ 24 DERSLİĞE ÇIKARILDI

Yıkılacak olan Bağarası Çok Programlı Anadolu Lisesinin yerine planlanan 12 derslik yeni okul projesi yapılan girişimlerin ardından 24 dersliğe çıkarıldı. Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, yeni okul inşaatının 2023 yılı yatırım programında yer alacağını söyledi. Yapıcı ayrıca yıkım kararı alınan Yavuz Selim Anadolu Lisesi ve Tuzburgazı İlkokulu'nda da yıkım çalışmalarının başlayacağını dile getirdi. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler