Takip Et

/>

SON DAKİKA

Atça MYO’da “Organ Bağışı Farkındalığı” semineri verildi

26 Nisan 2024, Cuma 09:55

     


Atça Meslek Yüksekokulu (MYO) Halkla İlişiler ve Tanıtım Programı öğrencileri tarafından “Organ Bağışında Farkındalık” konulu seminer düzenlendi.

 

Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Sultanhisar Belediye Başkan Yardımcısı Okan Yalçınkaya, MYO Müdürü Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran, Aydın İl Sağlık Müdürü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Mustafa Onur Türkkan, Aydın Devlet Hastanesinde görevli Uzman Dr. Ersin Özgür Şahin ve İl Sağlık Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda konuşan Dr. Türkkan, organ bağışının önemine değinerek, ülkemizde kadavradan organ bağış oranlarının düşük olduğuna vurgu yaptı. Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çeken Dr. Türkkan, “Organ bağışı konusunda bilgi eksikliğinin yanı sıra, dini ve sosyo/kültürel nedenlerden dolayı istenilen düzeye maalesef ulaşılamıyor. Bağışlanan organlar ile yıllarca organ bekleyen hastalara şifa olmak mümkün. Ülkemizde organ bağışı konusunda çalışan merkezler ve koordinatörlükler yönünden bir sıkıntımız yok. Tek eksiğimiz organ bağışı” dedi.

 

Seminer, katkılarından dolayı Dr. Ersin Özgür Şahin ve Dr. Mustafa Onur Türkkan’a plaketlerinin takdim edilmesi ile sona erdi. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler