Takip Et

SON DAKİKA

“Aydın’da vatandaş top gibi oradan oraya gidiyor”

20 Eylül 2021, Pazartesi 14:08

     


AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasında yetki kargaşası yaşandığını ve bu nedenle vatandaşın mağdur edildiğini belirterek, “Talep edilen hizmet için küçük şehir benim sınırımda değil, büyükşehir benim sınırım değil diyor ve vatandaş bize geliyor, biz de diyoruz ki; bu görev hükümetin değil. Vatandaş tam tabiri yerindeyse, top gibi oradan oraya gidiyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Kalfaköy Mahallesi’nde hizmet veren 1926 Restoran’da basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, yasama tatilini değerlendirdi. Aydın’da basın kuruluşları ile çalışanlarının yaşadığı sorunların ön plana çıktığı toplantıda, Milletvekili Yavuz bu sorunların daha önce kendisine aktarıldığını ve Yasama Yılı’nın başlamasıyla tekrar basın mensuplarıyla bir araya gelmek istediğini belirtti.

“AYDIN’IN İHRACATI KADAR BİR DEĞER KATACAK”

Aydın’daki yatırımları değerlendiren Metin Yavuz, “Aydın’ın katma değer üretme sıkıntısı var. Aydın’ımızın hem altı hem üstü bu kadar verimli topraklara sahip olmasına rağmen katma değeri niye üretemiyoruz? Bizim hemen yan ilimize baktığımızda orası 3 milyar lira yaparken, biz 750 bin dolar katma değer üretiyoruz. Fakat bunu şuan yapılmakta olan yatırımlarla kıracağız. Yeni açılacak olan fabrikalar ve Organize Sanayi Bölgelerindeki yatırımlarla bunu artıracağız. Aydın’da katma değeri artırmak için çok sayıda yatırımlar var. Örneğin, açılacak olan bir kağıt fabrikası, 300-350 milyon dolar olan ithalatı, tam tersine çevirerek Aydın’ın ihracatı kadar bir değer katacak. Ayrıca bu fabrika bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Bu sadece bir örnek ve buna benzer çok sayıda devam eden yatırımlar var. Biz bu eksikliği kırmak için mücadele veriyoruz” diye konuştu.

“ANCAK BU ŞEKİLDE 3 YILDA TAMAMLANACAK”

Aydın-Denizli Otoyolu’ndan geçiş garantisi alınıp alınamayacağı sorusuna cevap veren Yavuz, “Yap İşlet Devret modeli sadece Türkiye’de değil, dünyada uygulanan bir model. Bu yapımı devam eden 163 kilometrelik yolu biz devlet eliyle yapmaya kaldığımızda geçmiş yıllara göre baktığımızda, 7 ila 20 yıl arasında yapabileceğimiz planlandı. Gerek maddi, gerekse fiziki çalışmalar sonucu yapılacak olan bu hizmet süresi çok uzun bir süre. Ancak bu şekilde 3 yılda tamamlanacak. Geçiş garantisi ve geçiş ücreti olarak alınacak olduğu iddia edilen rakamlar konusunda bizim bir bilgimiz yok. Devletimiz bedel ödediği şuan hiçbir yol yok. Bunu iddia edenlerin nereden bilgisi var onu da bilmiyorum. Kaldı ki biz alternatif yol, yani eski yolu da kapatmıyoruz. Dileyen istediği yolu tercih edebilir” açıklamasında bulundu.

“BU BÜYÜK BİR SORUN”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kapandığı günden buyana Aydın’ın ilçeleri ve mahallelerini dolaştığını ve bazen de diğer illere ziyaretler gerçekleştirdiğini söyleyen Yavuz, “Ben hiç çekinmeden Aydın’ın köylerinde ve ilçelerinde dolaşıyorum. Bana iletilen soruları yanıtlıyorum, cevabını veremediğim soru gelirse bu konuda kendimde de bir eksiklik olduğunu hissederek o konuyu araştırıyorum. Bize en çok iletilen konuların başında hayvan yemi maliyetinin yüksek olduğu iletiliyor. Ben diğer illere gittiğimizde yerel yönetimlerin buna çözüm ürettiğini gördüm. Bizim Aydın’da portakal, patates dağıtarak tarım üreticisine destek olduk deme hakkımız yok. Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyelerinin tarım ve hayvancılık konusunda bütçeleri var. Erzurum’da adam en ücradaki mahallesine 10 santim kalınlığında asfalt dökmüş ve bu çalışmalarda ‘bu küçük şehrin, bu büyükşehrin görevi’ diye bir kargaşa da yok. Ama bizim Aydın’da bu kargaşa var. Küçük şehir benim sınırımda değil, büyükşehir benim sınırım değil diyor ve vatandaş bize geliyor, biz de diyoruz ki; bu görev hükümetin değil. Vatandaş tam tabiri yerindeyse top gibi oradan oraya gidiyor. Ama Erzurum’da hiç de öyle olmamış ve Büyükşehir üzerine düşen bütün görevi yapmış. ‘Bu yolu niye yaptınız?’ diye sordum ve aldığım cevap, ‘Benim vatandaşım kendi köyünde kalması gerekiyor ve orada yaşaması lazım. Bana da ulaşması kolay olmalı’ yanıtını aldım. Erzurum ile Aydın’ın ne alakası var diyebilirsiniz ama orası da tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Ayrıca, Erzurum Büyükşehir Belediyesi 160 dönüm bir arazi almış ve Doğu ve Güneydoğu hayvan borsasını oluşturmuş. Burada yem üretimine başlamışlar ve fiyatı ne kadar diye sordum, 80 lira olduğunu söylediler. Aynı yemin Aydın’da 150-160 lira olduğunu biliyoruz ve bu büyük bir sorun. Bu fiyatlar konusunda hükümetimiz çalışıyor. Şehrin geliri Aydın’ın çok çok daha altında olmasına rağmen bu alanı oluşturmuş ve ayrıca 100 milyon lira da yatırım yapmış. Bu hizmetler bence biraz da bakış açısıyla ilgili. Biz sahada vatandaşlarımızı bunları iyi anlatmalıyız. Vatandaşın sorunlarını dinlememiz zaten bir adımdır ve çözüme de kavuşturacağız bu sorunları. 2023’te bunun yansımalarını da göreceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler