Takip Et

SON DAKİKA

“Halkın paraları çarçur edilemez”

3 Ocak 2014, Cuma 14:34

     


MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu 2014 bütçesi hakkında ağır bir şekilde eleştirirken, bütçenin birçok kaleminde yüksek oranda artış olduğunu açıklayarak, “Halkın paraları çarçur edilemez” dedi.

 

Aydın Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesi 2013 yılının son günlerine damga vururken, son olarak Aydın Belediyesi tarafından bütçenin geçerli olduğu açıklanmıştı.

MHP İl Başkanı Fevzi Köse, 2014 bütçesinin hukuksuz bir şekilde geçirildiğini iddia ederken, bazı kalemlerde yüzde bin 500 civarında artış olduğunu söyledi. Köse, “Karşı çıktığımız bütçe tamamen seçimler için yapılmış. Geçmiş yıllarla kıyaslanamayacak şekilde, bazı kalemlerde yüzde bin 500 oranında artışlar var. Muhtarlara ödül ve hediye dağıtımı konmuş, daha önce 75 bin TL olan ödenek, 1 milyon 400 bin TL’ye çıkıyor. Bu sadece bir kalemdeki artış. Geçen yılki kömür miktarı neydi, bu yıl dağıtılan kömür miktarı ne? Onlarca kamyon kömür dağıtıyorlar. 2013’te gelen paralar kent merkezi için geldi. Ama, bunlar kömür ve gıda olarak, uç köylere oy getirmesi için dağıtılıyor. Yaptırılan 50 bin takvimin parasını kim ödedi? Neden seçim öncesi böyle bir şey yapılıyor. Seçime 3 ay kala bedava deve güreşi yapılıyor. Aydınspor 1923 yararına deniyor. Bedava olan deve güreşinin Aydınspor 1923’e nasıl yararı olur.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 2014 bütçesini tamamen seçim bütçesi haline getirip çıkartmak istedi. İçişleri Bakanlığı’nın geçersiz olduğu görüşüne, bizim de çağrılarımıza rağmen, 2014 bütçesini uzlaşı içinde çıkarmak için Belediye Meclisi’ne çağrıda bulunmadı. Ben bundan dolayı Çerçioğlu’nu kınıyorum. Hukuka, kanun yönetmeliğine saygıya davet ediyorum. Halkın paraları bu şekilde çarçur edilemez" diye konuştu.

Başkan Çerçioğlu'nun bütçe ile ilgili olarak 2013 yılı tamamlanmadan Belediye Meclisi'ne çağrıda bulunmadığı için, görevini yerine getirmediği gerekçesiyle hukuki girişimlerde bulunmayı düşündüklerini de ifade etti.

 

“ŞOV İLE İNSANLARI KANDIRAMAZSINIZ”

Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun 5 yıllık görev süresinde 5 dekarı geçen bir tane yeni bir park yapmadığını iddia eden Köse, “Belediye’nin kendi parası ile bir tek kapalı otopark yaptı mı? Aydın’da ulaştırma master planı yaptırmış mı? Şimdi vaat ediyor. Jeotermal ile ilgili bir kampanya düzenledi. Soruyorum; beş yıl boyunca jeotermal için 1 TL ödenek koydunuz mu? Sadece son aylarda şov ile insanları kandıramazsınız” dedi. (SERCAN ÖRÜN)







 
Son Eklenen Haberler