Takip Et

SON DAKİKA

“Biz elimizi seve seve taşın altına koyarız”

4 Mart 2022, Cuma 18:05

     


Saadet Partisi Bozdoğan İlçe Başkanı Talha Kayaoğulları, Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş’a her zaman destek olabileceklerini belirterek, “Belediye Başkanı gerçekten bir çıkmazda ise, önüne geçemediği problemler varsa, biz hiçbir zaman yardımcı olmaktan çekinmeyiz. Amaç hizmet etmekse, biz elimizi seve seve taşın altına koyarız” dedi.

Gazeteci Mehmet Aydın'ın tvDEN'de hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programına konuk olan Saadet Partisi Bozdoğan İlçe Başkanı Talha Kayaoğulları, yerel ve genel siyaseti değerlendirdi.

“UYUM SORUNU YAŞANIYOR”

Kendisinin 2019 Yerel Seçimlerinde kendisinin Bozdoğan Belediye Başkan Adayı olduğunu hatırlatan Saadet Partisi Bozdoğan İlçe Başkanı Talha Kayaoğulları, “Biz Belediye Başkan Adaylığımız sürecinde, ilçenin çehresini değiştirmeye ve ilçeye değer katmak istediğimizi söylemiştik. Bunu laf olsun diye değil, Bozdoğan’dan yakacağımız bu ateşi Aydın il geneline ve ülkeye tanıtmak istemiştik. Fakat halkımızın teveccühü Ufuk Altıntaş’tan ve Cumhur İttifakı’ndan yana oldu. Geride kalan 3 yıla baktığımızda ilçe belediyemiz ile Büyükşehir Belediyesi arasında sıkıntılar yaşandı. Bozdoğan halkı Cumhur İttifakını tercih etti ama Büyükşehir’de Millet İttifakı seçimi kazandı ve uyum sorunları yaşandı. Önemli olan halka hizmet gidiyor olması ama uyum sorunu yaşanıyor” açıklamasını yaptı.

“SORUNLARI MASAYA YATIRMADAN ÇÖZÜM GELMEZ”

Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş’ın yaptığı ve ilçeye Büyükşehir Belediyesi’nden gelen hizmetleri değerlendiren Başkan Talha Kayaoğulları, “Biz CHP Bozdoğan İlçe Başkanı Hasan Karayer ile de görüşüyoruz, onlar mahallelere hizmetini sürdürmeye çalışıyor. Belediyemizin girişimleri ile İlçe Sağlık Merkezi kazandırıldı ve belediyeye araçlar kazandırıldı. Önceki Belediye Başkanımızın tamamlayamadığı kapalı pazaryeri projesi vardı, onu da şuan ki başkanımız tamamladı. İlçede yapılması gereken çok şey var ama Belediye Başkanımız Ufuk Altıntaş geriye dönük borçlarının olduğunu söylüyor. Devlette devamlılık esastır ve şikayetlerden ziyade çözüm odaklı çalışmak gerekir. Ben Belediye Başkanımız Ufuk Altıntaş’a buradan bir çağrıda bulunmak isterim. 1970 yılında merhum Necmettin Erbakan hocamızın kurmuş olduğu Ekonomi Sosyal Araştırma Merkezi (ESAM) diye bir kılavuzu var. Gerçekten bir çıkmazda ise, önüne geçemediği problemler varsa, biz hiçbir zaman yardımcı olmaktan çekinmeyiz. Amaç hizmet etmekse, biz elimizi seve seve taşın altına koyarız. Oturup konuşmadan, sorunları masaya yatırmadan çözüm gelmez” diye konuştu.

“AMAÇ TÜRKİYE’DE TEKRAR PARLAMENTER SİSTEME GEÇİŞİ SAĞLAMAK”

Saadet Partisi’nin de içinde bulunduğu 6 partiden oluşan İttifak hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Kayaoğulları, “Genel Başkanımız yaklaşık 3 ay önce tüm siyasi partilere ziyaretler gerçekleştirdi. Bu ziyareteler kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştü. Biz doğrunun yanında, yanlışın karşısında olan bir partiyiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş için kurulan bir ittifak var. Bu ittifak ilk toplantısını 28 Şubat’a gerçekleştirdi. Bu kesinlikle bir seçim ittifakı değil, ben bunun altını çizmek isterim. Diğer kanadın algı operasyonu ile seçim ittifakı olarak lanse ediliyor. Biz bunu her fırsatta halkımızı anlatmaya çalışıyoruz. Bu ittifak Genel Başkanımızın tek başına aldığı bir karar değil. Partimizin bütün kademelerinde değerlendirilen bir çalışma ile karar alındı. Bizim Genel Merkezimizin aldığı kararı itiraz etmemiz söz konusu değil. Biz geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen toplantıya katıldık. 6 partiden oluşan ittifak hakkında gerekli açıklamalar bizlere yapıldı. Tekrar söylüyorum bu kesinlikle seçim ittifakı değil. Süleyman Demirel’in ‘Siyasette 24 saat uzun bir zaman’ diye bir sözü var. Bu 6 parti Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya geldi. Genel başkanlarda bunda mutabakat kıldılar. Amaç sadece Türkiye’de tekrar parlamenter sisteme geçişi sağlamak” ifadelerini kullandı. (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler