Takip Et

SON DAKİKA

Düğün alışverişleri esnafın yüzünü güldürdü

19 Ağustos 2022, Cuma 17:51

     


Aydın’da düğün sezonun açılmasıyla birlikte esnafında yüzü gülmeye başladı. Esnaflar düğün ve sünnet alışverişlerinin yolunda gittiğini ve satışlardan memnun olduklarını belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da 1996 yılında bindallı satarak geçimini sağlayan ve 46 yıldır esnaflık yapan Cansever Çolak, fiyatların 2021 yılına göre daha fazla olduğunu söyledi.

Çolak,“Girdi maliyetlerinin artmasıyla fiyatlar arttı. İnsanlar düğün alışverişinden vazgeçemiyor. Bu konuda bizim bir sıkıntımız yok. Alışverişlerimiz çok güzel. Ama 2022 yılına göre biraz daha durgun geçiyor. 2020’de pandemi nedeniyle hiç satış yapamamıştık. 2021 yılında daha fazla satış yaptık. “

Düğün alışverişi yapan çiftlerin bindallı kıyafetini, satın almaktan çok kiraladıklarını söyleyen Çolak şöyle devam etti:

“Bindallıyı daha çok yurtdışına gidecekse satıyoruz, ama genelde kiraya veriyoruz. Satış fiyatı yüksek olduğu için insanlara kiralamak cazip geliyor. Kira fiyatı 500 TL’den başlar 2 bin 500 TL’ye kadar çıkar. Ama satın alınırsa 5 bin TL’den 10 bin TL’ye kadar çıkar.“ ifadelerin kullandı.

Murat Çolak da geçen seneye nazaran fiyatların arttığını söyledi:

“Artan maliyetler bizim fiyatlarımıza da yansıdı. Düğün yapacak çiftler fiyatlar arttı diye düğün yapmaktan vazgeçmiyor. İnsanlar on tane alacağına beş tane alıyor ama mutlaka alıyor.” dedi

Pandemiden etkilendiklerini söyleyen Çolak, “Pandemide düğünler olmadı, biz sadece düğün değil nişan söz sektöründe de faaliyet gösteriyoruz. Biz pandemide en çok yaralanan grup olduk. Düğün sezonu tekrar açıldığında biz bu mesafeyi kapattık o konuda çok rahatız.” ifadelerini kullandı.

Erkan Yaman ise, işlerinin çok iyi gittiğini fiyatların normal olduğunu söyledi.

Esnaflar satışların güzel gittiğini söylerken düğün ve sünnet alışverişi yapan vatadanşlar fiyatların cep yaktığını söyledi.

Yeni yuva kuracak olan Adem Durukan düğün hazırlıklarının heyecanlı geçtiğini ama fiyatların yüksek olduğunu söyledi.

Sünnet alışverişi yapan Fatma Semerci de fiyatların çok yüksek olduğunu alışverişlerini tamamlayamadıklarını söyledi.

Kardeşinin sünnet düğünü için alışverişe çıkan Sıla Güven fiyatların yüksek olduğunu ifade etti. (ORKİDE ÜLKER) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler