Takip Et

SON DAKİKA

Yıldızspor 3. Sömestre Cup'ta

21 Ocak 2020, Salı 10:28

     


Yıldızspor, Aydın'ın yıldızlarını yetiştirmek için çıktığı yolda altyapılarda katıldığı turnuvalarda da başarı yakalıyor.

Yıldızspor 18-19-20 Ocak 2020 tarihlerinde Kuşadası'nda düzenlenen 3. Sömestre Cup'a U9, U10, U11, U12 ve U13 kategorilerinde 5 takım, 80 öğrenci ile katıldı. Bir çok profesyonel ve elit amatör takımların katıldığı turnuvada Yıldızspor'un minikleri birbirinden zevkli maçlar oynayarak eğlendi. 3 gün devam eden turnuvanın sonunda sporcular madalya ve kupalarını aldılar.

Yıldızspor altyapı oyucuları turnuvadan turnuvaya koşuyor. 21-22-23 Ocak 2020 tarihinde yine Kuşadası'nda düzenlenecek turnuvaya U10, U11 ve U14 takımları ile katılacak. 23 Ocak Perşembe günü İzmir'de Göztepe Spor Kulübü'nün düzenlediği U9 turnuvasına katılacak. 27 Ocak Pazartesi günü Kuşadası'nda Bulgaristan Lokomotif Plovdiv takımı ile U16, U14, U13, U12 ve U11 kategorilerinde özel bir maç yapacak.

"ALTYAPI GELECEKTİR"

Yıldızspor Altyapı Koordinatörü Ayhan Çiçek, Aydın futboluna katkı sunmayı amaçladıklarını dile getirerek, "Aydın bölgesinde küçük yaş grubunda altyapı konusunda öneli işler yapmaya çalışıyoruz.  6-7 yıldan beri altyapıyı geliştirme ve Aydın futboluna katkı sunmak amacıyla 7-14 yaş aralığında küçük yaş grubu çocuklarımızla turnuvalara katılıyoruz. Onların gelişimini; hem sosyal, hem kültürel, hem de sportif yönde geliştirmeye çalışıyoruz. Amacımız bu çocukların gelecekte iyi bir birey ve yetişkin olmasını sağlamaktır. Altyapılarda kulübün kültürü ile yetişen sporcuların kulübün hedeflerini benimsemesi daha kolay olabilmekte, bu da hedeflerin gerçekleştirilmesi sürecinde önemli avantajlar getirmektedir. Ayrıca çocukların zamanlarını sporla geçirmeleri, yeteneklerin zamanında keşfedilmesi ve eğitilmesi açılarından altyapıların önemli toplumsal faydaları söz konusudur. Buralarda yetişen genç yetenekler, sonraki dönemlerde A takımda görev alarak,  önemli katkılar sağlayacaktır. Altyapıya yapılan yatırım, ancak sabır ile başarılabilecek, hemen sonuç vermesi mümkün olmayan uzun vadeli bir süreçtir. Sabırsızlık ile sağlıklı bir altyapının oluşturulması ve işletilmesi mümkün değildir.   Futbolda altyapı gelecektir" diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)







 
Son Eklenen Haberler