Takip Et

SON DAKİKA

Suriyeliler için yürüyen genç Aydın'da

17 Kasım 2016, Perşembe 08:20

     


Suriyeliler için yürüyen Hırvatistanlı genç Goran Blažević (33) Aydın'da.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ürdün'den yola çıkarak Suriyeliler için dünyayı dolaşmaya başlayan Hırvatistanlı Goran Blažević, İsrail ve Filistin'i yürüyerek geçtikten sonra uçakla Kıbrıs'a geldi. Oradan uçakla Antalya'ya geçen Blažević, yüreyerek önce Bodrum'a daha sonra da Çanakkale'ye geçecek. Yolu Aydın'dan da geçen Blažević, Kuyucak'ın Horsunlu Mahallesi'nde karnını doyurmak için verdiği mola sırasında, tek sıkıntısının dil olduğunu belirterek, ''Çoğu yerde İngilizce bilmedikleri için anlaşmakta zorluk çekiyorum. Horsunlu'da Yaren Aperatif'in sahibi Ferhat Uçal İngilizce bildiği için kolay anlaştım ve karnımı doyurabildim'' dedi.

"SURİYELİLERE NEDEN DUVAR ÖRÜYORLAR?"

Blažević, "Suriyeli mültecilere Avrupa neden duvar örüyor ? Avrupa, Suriyeli mültecilere sahip çıkmalı. Bunun için yürüyorum. Müslümanlar için televizyonlarda kötü konuşuyorlar. Ama ben yürüdüğüm sürede anladım ki Müslümanlar iyi insanlar. Belki ileride ben de Müslüman olurum" dedi. Eyleminin adının ''Dayanışma Yürüyüşü" olduğunu söyleyen Blažević, "5 ay olarak planladığım yürüyüşümde mülteci yollarını takip edeceğim. Sponsorum yok.'' dedi

Horsunlu'da verdiği yemek molasından sonra Nazilli'de bir pansiyonda dinleneceğini, oradan Selçuk'a, ardından Bodrum'a geçeceğini bildiren Blažević, Hırvatistan'dan gelecek kız arkadaşı ile birlikte Bodrum'da Suriyeli çocukların öldüğü yerlere gideceklerini, orada fotoğraf çekeceklerini söyledi. Goran Blažević, kız arkadaşıyla Bodrum'da birkaç gün geçirdikten sonra yaya olarak Çanakkale'ye, oradan da Yunanistan'a doğru yol alacağını, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ üzerinden Hırvatistan'daki oturduğu yer olan Umag'da yürüyüşünü sona erdireceğini söyledi. Blažević, yerleşim yeri olmayan uzun mesafeli yürüyüşünde, sırtında taşıdığı çantada çadırının olduğu ve çadırda kaldığını söyledi.

SOSYAL MEDYA SAYFASI VAR

Facebook'ta "Goran Blazevic 4km/h" adında sosyal medya sayfası olan genç, bu sayfada gezdiği yerlerin fotoğraflarını ve yaşadığı olayları paylaştığını, 3 bin 500 takipçisi olan sayfada, bir çok arkadaş edindiğini de dile getirdi. (ARİF YILMAZOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler