Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Belediyesporgücü, Büyükşehir Belediyespor oldu

13 Kasım 2014, Perşembe 17:00

     


Aydın’ın büyükşehir olmasıyla Aydın Belediyesi’nin spor kulübü olan Aydın Belediyesporgücü Kulübü’nün ismi Aydın Büyükşehir Belediye Spor Kulübü olarak değiştirilirken, kulüp başkanı da Eski Futbol Hakemi Polat Mersin oldu.

Aydın’da 2010 yılında kurulan Aydın Belediyesi’nin spor kulübü Aydın Beledisporgücü Kulübü’nün olağanüstü genel kurulu geçtiğimiz Cuma günü yapıldı. 24 üyesi bulunan kulübün ismi Aydın Büyükşehir Belediye Spor Kulübü olarak, logosu da Büyükşehir Belediyesi’nin logosu olarak değiştirilirken, mavi - beyaz olan renkleri aynı kaldı.

Mevcut Kulüp Başkanı Suha Bayırlı yeniden aday olmazken, tek liste ile gidilen yönetim kurulu seçiminde kulübün yeni başkanı, uzun yıllar futbol klasman hakemliği yapan Aydınlı Muhasebeci Polat Mersin oldu. Mersin’in yönetim kurulunda Hasan Dinçer (İkinci Başkan), Emin İlker Arslan (Genel Sekreter), Fatih Işıklı ve Ozan Akgündüz yer aldı.

BAĞIŞLAR VE SPONSORLUKLAR İLE GÜÇLENECEĞİZ

Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bağışları ile ayakta kalacaklarını ifade eden Polat Mersin, “Kulübü Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydınlıların omzunda yükseltmek istiyoruz. Kulüp olarak gelirlerimizi artırdıkça, branşlarda daha üstlere hedef koyabiliriz. Bunun için de biraz zaman gerekiyor. Gelirlerimizi bağışlar, forma reklamları ve sponsorluklarla güçleneceğiz. Amatör spora yapılan sponsorluk anlaşmalarında vergi avantajlarından yararlanacağız.

“İLÇELERDE GENÇLERİN SPOR YAPMASI İÇİN YARDIMCI OLACAĞIZ”

Ağırlıklı olarak salon sporlarında faaliyet göstereceklerini ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Polat Mersin, şunları söyledi:

“Amacımız sportif anlamda salon sporlarında Aydın’da 7’den 77’ye herkese tüm branşlarda spor yaptırmak. 12 ay boyunca spor okullarını yaymak istiyoruz. Gidebildiğimiz her ilçede gençlerin spor yapması için yardımcı olacağız. Bize bu konuda Büyükşehir Belediyesi yapacağı tesislerle tesis anlamında destekte bulanacak. Tabi bu anlamda öncelikli hedefimiz, nüfus yoğunluğumuz merkezde olduğu için merkezden yayılmak. Tesis yoğunluğu da burada. Bunları yaparken, diğer kulüplerle oynanan oyunun süresi kadar rakibiz. Her kulüple birlik ve beraberlik içinde olacağız. Herkese destek veririz, herkesten destek bekleriz.

“BAŞARILI VE HEDEFİ OLAN SPORCULARA DESTEK OLACAĞIZ”

Şuanda voleybol, basketbol, masa tenisi, satranç, atıcılık branşlarında kulübün sporcuları vardı. Hem mevcut branşları sporcu bakımından genişleteceğiz, hem de spor yapmak isteyen Aydınlılar için yeni branşlar açacağız. Aydın’da başarılı ve hedefi olup, destek göremeyen ferdi sporcuların şampiyonalara katılabilmeleri için onlara destek olacağız. Kulübümüz bünyesinde yarışmalara katılabilecekler.”

BASKETBOLA ÖNEM VERECEKLER

Aydın’da futboldan sonra potansiyelin en yüksek olduğu branşın basketbol olduğunu vurgulayan Başkan Mersin, en büyük hedeflerinden birinin basketbolda, üst ligleri hedefleyen iyi bir lig takımı ve altyapı oluşturmak olduğunu söyledi. (SERCAN ÖRÜN)







 
Son Eklenen Haberler