Takip Et

SON DAKİKA

"Hedef sayıyı 200 yapmak"

8 Ağustos 2020, Cumartesi 12:15

     


11 Ağustos Salı Günü yapılacak olan Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Kurulu öncesi il genelindeki spor kulüpleri ile bölgesel toplantı yapan ASKF Başkanı Hasip Arıkan,batı bölgesi kulüp yöneticileri ile Söke'de bir araya geldi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Toplantıya Sökespor, Söke Gençlikspor, Sökegücü, Şimşek Karate, Pınar Gençlik, Yenidoğan Belediye, 2020 Sökespor, Söke Gençlerbirliği, Kuşadası 1922 ve Kuşadası Fay Deniz Spor yöneticileri katıldı. Beraberinde Futbol İl Temsilcisi Hakan Açıkgöz, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Üzüm, Bekir Kaykı ve yeni dönemde yönetimde yer alması beklenilen Ömer Altuntaş ve Evren Gül ile katıldığı toplantıda Salı günü yapılacak olan genel kurulda yeniden aday olacağını söyleyen Arıkan,kulüp yöneticileri kongreye davet ederek destek istedi.

Toplantıda spor kulüplerin sorunlarını dinleyen Arıkan dile getirilen tesisleşme ve maddi destek sağlanılması hususunda genel kurul sonrası belediye başkanlarına ziyaret ederek çözümü için gündeme getireceklerini söyledi.

Pandemi sürecinde liglerle alınan kararlar ve gelişmeler hakkında da bilgi veren ASKF Başkanı Hasip Arıkan, Bal ligine alınacak süper ligde play off oynayan takımların durumları ile ilgili belirsizliğin sürdüğünü ancak önümüzdeki günlerde bunun da netleşeceğine inandığını dile getirdi.

Aydın il genelinde amatör spor kulübü sayısındaki artışa dikkat çeken Arıkan, "Göreve geldiğimizde üç yıl önce Aydında 133 aktif amatör spor kulübümüz vardı. Bugün bu sayı 166’ya ulaştı. Hedefimiz bu sayıyı 2002’e ulaştırmak. Ne kadar çok kulüp olursa spor yapan genç sayısı da bir o kadar artacağına inanıyoruz” dedi.

Amatör spor kulüp yöneticilerinin kendi özel ve aile hayatlarından fedakarlık yaparak bir beklenti içersinde olmadan gençlere sahip çıkarak bir çok sivil toplum kuruluşundan daha da anlamlı hizmet verdiklerini sözlerine ekleyen Arıkan, "İlimizde sadece futbol değil, salon sporları doğa sporları, satranç gibi zeka oyunları gibi kulüplerimizi de federasyonumuzun çatısı altında toplanarak büyük bir aile olduk. Buradan üye olmayan diğer kulüplerimizin de ASKF'ye üye olmaya davet ediyorum” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Toplantıda bu sezon liglere Eşin Gruop Sökespor olarak girecek olan kırmızı lacivertli kulübün önceki gün seçilen yeni başkanı Onur Kara’yı da telefonla arayan Arıkan, Kara ve yeni yönetimine başarı diledi. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler