Takip Et

“27 Mayıs Türk Demokrasi tarihinin kara günüdür”

26 Mayıs 2020, Salı 16:02

     


MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, “Türk Demokrasi tarihinin kara günü olan 27 Mayıs 1960 darbesinin 60.yılında, demokrasi dışı beklentileri ve planları olanlar, darbe sevdalıları, demokrasi katilleri her zaman karşılarında MHP ile Cumhur İttifakı’nı bulacaklardır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Türk tarihinde yaşanan ayaklanmaların, kalkışmaların, muhtıra ve darbelerin hedefi Türk Milletinin gelişmesine mani olmak amacıyla yapıldığını söyledi.

“TÜRK MİLLETİ BİRLİK VE BERABERLİĞİ İLE HAİNLERE GEREKEN DERSİ VERDİ”

27 Mayıs 1960 tarihini, Türk demokrasisinin kara lekelerinden birisi olarak adlandıran Başkan Alıcık, “1960 darbesi sonrası yargılama süreci, idamların infazı sırasında yaşananlar, Türk Devletine düşmanlığının sonucudur. Darbeciler, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı 16 Eylül günü sabaha karşı, 17 Eylül’de de hemşerimiz, başbakınımız sayın Adnan Menderes'i İmralı adasında idam etmiştir. Allah (cc) rahmet eylesin.

1974 Kıbrıs Türk zaferini hazmedemeyen hainler ve işbirlikçileri 1980 darbesini yaptılar. Türk Milletinin geleceği gençlerimizi idam sehbalarında şehit ettiler. Yüzlerce beyin enerjimizi yok ettiler. İlahi Adalet mutlaka tecelli edecekti, etti 'netekim’. Adaleti ve vefalığı ile bölgesinde güçlü olmaya başlayan Türk Devletimizi yıkmak isteyen dışarıdaki hainler ve içerideki işbirlikçileri, 15 Temmuz darbe girişiminde bulundular. Çok şükür Türk Milleti teşkilatçı karakteri, birlik ve beraberliği ile hainlere gereken dersi verdi” diye konuştu.

“BUNUN EN ACIKLI BEDELİNE KATLANMAYI DA GÖZE ALMALIDIR”

“Milli Şuurun nihayeti Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kurum, kural ve ilkelerinden mülhem temeli sağlam, uygulaması sağlıklı, sonuçları da göz kamaştırıcıdır” diyen Alıcık, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Demokrasi harici yöntemlerden medet umarak ‘Bir şekilde iktidar değişikliği’, darbeci gelenekçilerin siyaset ayağıdır, çağ dışı, demokrasi karşıtı bir anlayıştır, Türk Milletimizde karşılığı yoktur. Her kim darbeyi aklından geçiriyorsa, sokaklardan, silahlardan ve zorbalıktan iktidar çıkarmayı hayal ediyorsa, bunun en acıklı bedeline katlanmayı da göze almalıdır. Cumhur İttifakı yoluna ve Türkiye’ye hizmetine azimle, inançla, imanla devam edecektir. Türk Demokrasi şehitlerimize, hemşerimiz, başbakınımız sayın Adnan Menderes ve arkadaşlarına, idam sehbalarında ‘vatan sağolsun’ diyen yiğitlere, bütün şehitlerimize Allah (cc) rahmet eylesin. Türk Demokrasi tarihinin kara günü olan 27 Mayıs 1960 darbesinin 60.yılında, demokrasi dışı beklentileri ve planları olanlara mesajımızdır. Darbe sevdalıları, demokrasi katilleri her zaman karşılarında MHP ile Cumhur İttifakını bulacaklardır." (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler