Takip Et

SON DAKİKA

“Tarım ürünlerine egemen şirket karar veriyor”

21 Ekim 2020, Çarşamba 14:00

     


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Tarım giderlerinin tümüne yabancı şirketler karar veriyor. Çiftçi üretim fiyatlarına ise egemen şirket karar veriyor” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi hedef aldı. Yıldız, tarımda yaşanan sıkıntıların son bulmasını istedi.

“ON SEKİZ YILDAN BERİ TARIMI GERİ GÖTÜREN BU İKTİDARDIR”

Çiftçilerin giderleri yabancı sermaye, ürün fiyatları ise egemen şirketler tarafından belirlendiğini vurgulayan Yıldız, “Çiftçisi de tüketicisi de ülke tarımı yöneticisi de kendi giderlerine karar verme iradesini kaybetmiştir. Yani Tarım Bakanı kısacası Avrupa'nın, yabancı ülkelerin Tarım Bakanı oldu. Ben de MHP Adana Milletvekilinin konuşmalarının altına yüzde yüz imzamı atıyorum. Çünkü sayın vekil pamuğunu kendisi üretiyor ve çiftçiliğin ne demek olduğunu biliyor. Eğer biz Tarım Bakanımızı yabancı sermaye ithalatçılarının eline bırakır ve onların sözcüsü yaparsak o Türkiye Cumhuriyeti'nin Tarım Bakanı değildir. Bu sebeple ben Türkiye'de tarımın bu iktidarla gelişeceğine inanmıyorum çünkü on sekiz yıldan beri tarımı geri götüren bu iktidardır. Özellikle MHP Adana Milletvekiline teşekkür ediyorum” diye konuştu. (TUĞÇE NERGİZ)







 
Son Eklenen Haberler