Takip Et

SON DAKİKA

“Belediyeyi yamyamlardan kurtardık”

21 Ocak 2020, Salı 12:32

     


Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, "Koçarlı Belediyesi olarak biz yamyamlardan kurtulduk. Gerçekten yamyamlardan arınınca işler daha iyi yürüyor. Belediye’nin kayıp ve kaçakları önlenince ciromuz da arttı” dedi.

tvDEN’de yayınlanan 5G1K programına konuk olan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, ilçeye yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlattı. Başkan Kaplan, Koçarlı E-Spor Takımı’nın ardından, E-Ticaret ile örnek bir projeye imza atacaklarını ifade etti.

“HALKIMIZ ARTIK GERÇEKLERİ GÖRÜYOR”

Koçarlı’nın 40 yıldır kamu yatırımından faydalanmadığını belirten Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “1980’den buyana Koçarlı hiçbir kamusal yatırımdan faydalanamamış. Bunun 15 yılını yöneten CHP’li Belediye Başkanları tarafından devlet yatırımları için hiçbir kamulaştırma yapılmamış. Biz seçim döneminde halkımıza söz verdiğimiz 32 başlık altındaki vaatlerimizi yerine getirmek için hem kamulaştırma işlemleri yapıp hem de sık sık Ankara’da gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimiz ile ilçemizin eksiklerini gidermek için çalışıyoruz. Biz bu eksiklerimizi Ankara ile birlikte yapabiliriz demiştik. Aydın Büyükşehir Belediyesi Koçarlı’ya 62 milyon lira yatırım yaptığını söylüyor. Bu yatırımları baktığımızda görünen sadece Belediye Hizmet Binası var. Onun da arsası belediyemize ait. Kendinize ait bir arsanızı müteahhite verseniz, size kat karşı daireler veriyor. Büyükşehir Belediyesi yapmadığı hizmetleri yapmadığı halde yapmış gibi gösterip hem algı yaratıyor hem de vatandaşı kontrol altında tutmaya çalışıyor. Ama halkımız artık gerçekleri görüyor” diye konuştu.

“3 PROJE BÜYÜK BEĞENİ ALDI”

Geçtiğimiz hafta Ankara’da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi ve Sergisine 3 projeyle katıldıklarını belirten Başkan Nedim Kaplan, “Koçarlı Belediyesi olarak açtığımız stantta hazırladığımız 3 proje büyük beğeni aldı. Akıllı Pazar projemiz vardı Myzon Koçarlı markasıyla oradan tüm Türkiye’ye ve tüm dünyaya açılacağız. Doğal ürünler, yerli ürünler İyi Tarım Uygulamaları ve Çakırbeyli köylü pazarını entegre hale getirerek o pazara dahil edeceğiz. Tarım İlçe Müdürlüğü’nden hijyen belgesi alınan, belediyemizin de garantörlüğünde aynı zamanda üreticinin adı ve diğer bilgilerinin yer aldığı bir ambalaj yapıp nihai tüketiciye ulaştıracağız. Dünya sistemine uygun hale getirilmiş pazarlama sistemini biz hayata geçireceğiz. Buna entegre olarak bir soğuk hava deposu projemiz var. Bununla ilgili yer olayını bu hafta sonuna kadar netleştireceğiz. Bu Pazar için stok ürün olması da gerekecek. Koçarlı halkının yetiştirdiği tüm ürünler ve salçadan kurutulmuş bibere, ev makarnasından doğal pekmeze kadar bütün ürünlerimizi isteyen evinden sipariş verebilecek. Çünkü zaman hepimiz için çok değerli. İkinci projemizde aynı yönde olacak, tüm verilerimiz bir noktada toplanacak. Tüm halkımız belediyeye gelmek zorunda kalmayacak. Tüm işlemlerini bu veri üzerinden yapabilecek. Tüm verileri burada toplayacağımız için engellilerimizi, yaşlılarımızı hatta ilçemizde yetişen ürünlerin fazlalığını buradan görebileceğiz. Bunu tüm paydaşlar ile yapacağız ve Akıllı Belediyelere dahil edeceğiz. Buradan elde ettiğimiz gelir ile sosyal belediyecilik hizmetimizi artıracağız. Aşevi, halk ekmek fırını kurarak ihtiyaç sahiplerimize daha fazla sahipleneceğiz” dedi.

“E-PAZAR İLE DE MARKA OLACAĞIZ”

Koçarlı Belediyesi’nin E-Spor ile gündeme gelmesinin ardından ‘E-Spor da neymiş’ diyenlerin olduğunu belirten Kaplan, “Türkiye’de ilk defa bir belediyenin E-Spor Takımını oluşturduk. Adnan Menderes’in ilçesinde böyle bir takımı kurmaktan ben onur ve gurur duyuyorum. Vodafone Freezone’de yarışan 126 takım içerisinde bizim oyuncularımız 8. Oldu. Bu bizim için gururdur ve bu başarının ardından Türkiye’nin ulusal kanalları bize arayıp ilçemize haber yapmak için geleceklerini belirtmeye başladı. Adnan Menderes’in ismiyle marka olan o küçücük ilçemizi biz diğer yönleriyle de marka yapmak istiyoruz. E-Spor’dan sonra E-Pazar ile de marka olacağız. Aydın’ın tek sorunu olan ürettiğini pazarlayamaması olduğu için, bunu da katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

“17 ARAÇ ALIMI YAPTIK”

Büyükşehir Belediyesi tarafından Koçarlı’daki tüm araç ve ekipmanların geri çekildiğini ve görev geldikten sonra belediyelerine ait hizmet araçları bulunmadığını dile getiren Başkan Kaplan, “İlçemizde hiçbir hizmet aracımız kalmadı, büyükşehir hepsini toplamıştı. Kiralık araçlar vardı onları da biz gönderdik. Çünkü kira parası, aracın kendi değerinden daha fazla tutuyor. Büyükşehir ve diğer birçok belediyede kiralık araçlar var. Bu araçlar çok para tutuyor. Belediyelere yamyamlar sarmış ve halkın parası yazık ediliyor. Biz de gerekli birimlerle Ankara’da irtibat kurarak 17 araç alımı yaptık. Bunların 12 tanesini geçtiğimiz günlerde kamuoyuna tanıtmıştık. Şimdi 13 aracımız olan çöp toplama kamyonumuz geldi. En kısa zamanda 14. Aracımız da gelecek. Ne bir arazözümüz vardı ne de çöp kamyonumuz. Semt pazarı sonrası veya sokak aralarında yapılan yemekli cemiyetlerin ardından o sokakları yıkayamıyorduk ve kokuya neden oluyordu. Yazın tozlanmayı önlemek için de aynı mağduriyeti yaşıyorduk. Kiralama yöntemiyle değil, belediyenin öz malı olan araçlarımızla halkımıza hizmet vereceğiz. Koçarlı Belediyesi olarak biz yamyamlardan kurtulduk. Gerçekten yamyamlardan arınınca işler daha iyi yürüyor. Belediye’nin kayıp ve kaçakları önlenince ciromuz da arttı” açıklamasında bulundu.

“BELEDİYE HİZMET BİNASI 18 AYDA TAMAMLANACAK”

Koçarlı’nın Aşk Gemisi olarak tabir edilen alana Millet Bahçesi yapacaklarını dile getiren Kaplan, ilçeye bin 600 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ve yeni belediye hizmet binası için 2020 yılı içerisinde çalışmaların başlayacağını ifade etti. Eski belediye binasının yıkımını bu hafta yıkımını başlatacaklarını belirten Kaplan, yeni belediye binasının zemin katları ayrı ayrı kadın ve gençlik merkezi, zabıta hizmetleri ve 2 tane belediye veznesi olacağını söyledi. Binanın en üst katında da kafeterya ve lokantaların yer alacağını belirten Başkan Kaplan, 18 ayda yeni hizmet binasının tamamlanacağını belirtti. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler