Takip Et

SON DAKİKA

“Aydın’a verdiğiniz sözler ne zaman yerine gelecek?”

20 Kasım 2020, Cuma 10:33

     


TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmeleri esnasında söz isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın’a yıllardır verilen sözlerin ne zaman yerine getirileceğini sordu.

 

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, “Aydın Havaalanını sivil havacılığa ne zaman açılacak? Aydın ve Çine arasındaki demiryolu ne zaman yapılacak?” diye sordu.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MAKİNE TAKIMI KARAYOLLARINDA”

Aydın-Denizli Otoyolu yapım işi niçin Karayolları tarafından yapılmadığını soran Milletvekili Yıldız, “Biliyorsunuz 2015’te Aydın ile Denizli arasındaki otoyolu defalarca gündeme getirmemize rağmen 7 sefer iptal 8. de iadesi oldu. Daha önce yapılan ihalede bir Çin firması ile ortak bir firma bu ihaleyi almıştı uygun bir fiyata, fakat ne hikmetse 6 ay sonra bu ihaleyi iptal edip iade yaptınız. Bu ihalede de kilometre başı 5.2 Euro olarak anlaşma yaptınız. Yani 35 bin araba garantisi vererek, 17 yıl anlaşarak yılda yaklaşık 92 Milyon Euro şeklinde bir anlaşma yaptınız. Sayın Bakanım, biz bu yatırımlara karşı değiliz, bu yolun yapılması gerektiğini her zaman savunduk ama bu yolu maliyetiyle verdiğiniz parayla Aydın’dan Antalya’ya kadar otoyol yapma imkanımız vardı, devlet olarak yapsaydık ve ya ihalesini yap- işlet-devret olarak değil de normal olarak yapsak. Türkiye’nin en büyük makine takımı Karayollarında. Yani biz bu devletin bu milletin parasını birilerin cebine koymak istemiyoruz. Şimdi ben Aydın ila Denizli arasındaki yapılan otoyolun aynı kilometredeki İzmir’den Aydın’a çıktığımda 6 lira para ödüyorsun. Şu an yeni yapılacak yolda aynı kilometreyle Aydın’dan Denizli’ye gittiğinde 60 TL ödeyeceğim” dedi.

“MEVCUT HAVAALANINI VATANDAŞ HİBE ETTİ”

Aydın’a gelen bütün devlet büyüklerinin bugüne kadar söz verdikleri ve yapılmayan yatırımlardan da söz eden Yıldız, “2002’den beri AKP her seçim döneminde Aydın’a gelip bütün Genel Başkanlarınız gelir gelmez 6 ay içerisinde mevcut olan Aydın havaalanını, sivil havacılığa açacağını sözünü verdiniz. Tam 18 yıl oldu. Yani 30 tane Büyükşehrimiz var arkadaşlar.30 büyükşehir de havaalanı olup da sivil havacılığa açılmayan tek havaalanı Aydın havaalanıdır. Ve orası yer olarak rahmetli Mustafa Çıldır tarafından Allah rahmet eylesin, o dönemde rahmetli Menderes döneminde hibe etmiş 70 bin hektar alanı. Burası sivil havacılıkla açılsın diye imzalamışlar ama biz ne yapıyoruz? Bu mevcut havaalanını vatandaş hibe etti. Ama biz götürdük Türk hava yollarına kiraya verdik o yüzden sayın bakan; Aydın Havaalanını Sivil havacılığa ne zaman açılacak? Dalyanla Didim arasındaki çevre yolu 15 yıldan bekliyoruz maalesef bir temel atılmadı. Ne zaman yapacaksınız? Sayın bakanım bir de her yere afiş astınız Denizli, Aydın ve İzmir arasını hızlı tren projesini gerçekleştirecek misiniz bunu yapacak mısınız? Aydın ve Çine arasındaki demiryolu ne zaman yapılacak?” sorularını yöneltti. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler