Takip Et

SON DAKİKA

"Çerçioğlu bu şehre iyilik yapsın"

20 Ocak 2020, Pazartesi 15:22

     


Efeler Belediyesi'nin aldığı karar neticesinde Yağcılariçi Çarşısı'nda başlatılan sıfır işgaliye çalışmasına esnaf büyük tepki verdi. Kendisine gelen taleplerden dolayı Yağcılariçi Çarşısı'ndaki esnafı ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na seslenerek "Esnaf alınan karardan mağdur olmuş. Beraber çözüm noktası bulalım. Çerçioğlu bu şehre iyilik yapsın, esnafla rekabet etmesin. Bu şehir esnaf dostu olsun" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın'ın gözde merkezlerinden biri olan Yağcılariçi Çarşısı'nda Efeler Belediyesi'nin aldığı kararla başlatılan sıfır işgaliye çalışmasına, çarşı esnafı işlerinin düşmesi nedeniyle büyük tepki verdi. AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, gelen tepkiler nedeniyle çarşı esnafının sorunlarını dinledi. İlk olarak taksici esnafını dinleyen Savaş'a esnaflar otopark problemi yaşadıklarını ve taksi aidatlarının çok yüksek olduğunu söyledi. Savaş, "Otopark problemi olduğu için Aydın'da trafik sorunu da oluyor. Büyükşehir Belediyesi'nin trafik ve otopark problemini çözmesi lazım. Bunun için belediyelere belirli bir kaynak veriliyor. O kaynak başka bir yere harcanmamalı" dedi.

"ÇERÇİOĞLU SEKİZ AYDIR DÜKKANIN ÖNÜNDEN GEÇMEDİ"

Savaş, daha sonra Yağcılariçi Çarşısı'ndaki esnafları ziyaret etti. Sıfır işgaliyenin kendilerine bilgi verilmeden yapıldığından şikayet eden esnaf Cengiz Kurt, "Bize öncesinde bilgi vermediler. Dükkanımızın önündeki tezgahları hangi gerekçeyle kaldırdıklarını bile bilmiyoruz. Seyyara tezgahlarını kaldırtamıyorlarsa dükkan sahibinin suçu ne? Burada daha önce seyyarlar zabıtaları bıçakladı, o zaman sesleri çıkmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı sekiz aydır dükkanın önünden geçmedi, bir sıkıntımız var mı diye sormadı" dedi.

Uygulamadan sonra işlerinin düştüğü belirten esnaf Erdal Gürbüz, "Çok mağduruz. Vatandaş da bu uygulamadan memnun değil. Bizim işlerimiz yüzde 70 düştü. Sürekli işçi çıkarıyoruz. Görüşmek için belediye başkanının yanına gitmek istiyoruz. Ama kesinlikle görüşmüyorlar" diye konuştu.

"SOKAK BOMBOŞ"

38 yıldır Yağcılariçi Çarşısı'nda esnaflık yapan Serkan Karakaş, "Sokak bomboş, gelen vatandaşlar da hiç memnun değil. Bizim emeğimize çabamıza günah değil mi? En kötü günlerimizi yaşıyoruz. Bize 15 gün önceden bir evrak gönderdiler, ne olduğunu anlamadan uygulamaya başladılar" dedi.

"OLDU BİTTİYE GETİRDİLER"

Esnaf Hasan Engin Vural, "Bu uygulamada Yağcılariçi Çarşısı'nın formatına aykırı. Biz uygulamanın yanlış olduğunu söyledik ama dinletemedik. 15 gün içinde oldu bittiye getirdiler. İşgaliyeyi kaldırıyoruz, jest yapıyoruz gibi davranıp esnafın ekmeğine engel olundu" diye konuştu.

"ESNAF DOSTU OLMASI LAZIM"

Yağcılariçi Çarşısı'nın Aydın'la özdeşleştiğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "Esnaf işlerinin düşmesinden dolayı çok mağdur. Esnafla konuşmadan 15 gün içinde karar verip 'Ben yaptım, oldu' mantığıyla hareket edilmesi çok yanlış. Kararların istişareyle alınması gerektiğini düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi'nin esnaf dostu olması lazım, esnafla rekabet etmemesi lazım. Ticari hayatı hareketlendiren esnaftır" dedi.

"AYDIN YÖNÜNÜ BULAMIYOR"

Savaş, "Vatandaşları dinliyoruz. Aydın mutsuz, Aydın yönünü bulamıyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na sesleniyorum. Lütfen bu şehre iyilik yapın. Başka Aydın yok. Aydın için bize ne düşüyorsa biz de yapmaya hazırız" diye konuştu. Savaş, Yağcılariçi Çarşısı esnafının sorunları için oda başkanları ile bir araya geleceğini ifade etti. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler