Takip Et

SON DAKİKA

“Milli Eğitim Bakanlığı sınıfta kaldı”

14 Ağustos 2020, Cuma 14:49

     


CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Öğrencilerin yarısından fazlasının fiziksel imkansızlıklar nedeniyle uzaktan eğitim araçlarını kullanamıyor oluşu ciddi bir sorun doğurmaktadır. Bu tablo göstermektedir ki Milli Eğitim Bakanlığı salgın sürecinde sınıfta kalmıştır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, uzaktan eğitimin nasıl olacağını ve 21 Eylül’de açılacak okullar için hangi tedbirlerin alındığını Milli Eğitim Bakanına sordu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi veren CHP’li Bülbül, önergesinde şunları değindi:

“Günlük vaka sayılarının arttığı bu günlerde okulların açılması ve eğitimin nasıl devam edeceği de tartışılan kritik konulardan biri haline gelmiştir. Okulların açılmasında başta çocukların olmak üzere eğitim sektöründe çalışan herkesin sağlığının güvence altına alınması şarttır. Çocuğun üstün yararı gözetilmeli ve sağlık hakkı koşulların yaratılmasında birincil öneme sahip olmalıdır.”

“ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 51’İ DERSLERE KATILAMADI”

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD), “Covid-19 Salgınında Eğitim” adlı raporuna göre, ülkelerin uzaktan eğitim karnesinde Türkiye’nin, 77 ülke içinde 64’üncü sırada yer aldığını belirten Bülbül, “EBA üzerinden yürütülen uzaktan eğitimlerde, MEB verilerine göre öğrencilerin yarısından fazlası yüzde 51,1’i derslere katılamamıştır. Yine OECD’nin Rapora göre, Türkiye’de uzaktan eğitim alan her 100 çocuktan 30’unun bilgisayarı yok. İnternet bağlantısına erişimde de 77 ülke içinde Türkiye, sondan üçüncü olarak 74’ncü sırada yer bulmaktadır. Diğer verilere göre de öğrencilerin yüzde 20’sinin interneti, yüzde 5’ininse televizyonu mevcut değildir. Bu veriler ışığında yürütülecek uzaktan eğitimde bilgisayar ve internete erişim öncelikli konuyu ve ihtiyacı oluşturmaktadır. Öğrencilerin yarısından fazlasının fiziksel imkansızlıklar nedeniyle uzaktan eğitim araçlarını kullanamıyor oluşu ciddi bir sorun doğurmaktadır. Bu tablo göstermektedir ki Milli Eğitim Bakanlığı salgın sürecinde sınıfta kalmıştır” açıklamasını yaptı.

BÜLBÜL, BAKAN SELÇUK’A 10 SORU YÖNETTİ

“Türkiye’deki ilk ve orta dereceli okullarda 18 milyon 108 bin 860 öğrenci ve halen görev yapan 1 milyon 77 bin 307 öğretmen mevcuttur. Tüm bunlar kapsamında okullarda yaşanacak yoğunluk, hijyen, eğitim araçları ve okullarda çalışacak personeller başlıkları altında kesinleştirilmesi ve kamuoyuyla paylaşılması gereken hususlar bulunmaktadır.” Diyen Bülbül, Bakan Selçuk’un yanıtlamasını talep ettiği şu 10 soruyu yöneltti:

“Uzaktan eğitim araçları nelerdir? Bilgisayarı ve internet bağlantısı olmayan öğrenciler bu araçlara nasıl erişecektir? Öğrencilere bilgisayar ve internet bağlantısı temin edilecek midir? Bilgisayarı ve internet bağlantısı olmayan öğretmenler bu araçlara nasıl erişecektir? Öğretmenlere bilgisayar ve internet bağlantısı temin edilecek midir? Her bir öğrenci ve öğretmene haftada kaç maske temin edilecektir? Koruyucu giysi ve siperlik temin edilecek midir? Sınıflarda mevcut öğrenci sayısına bir limit getirilecek ve sınıf nüfusu düşürülecek midir? Sınıflardaki öğrenci sayısı düşürülecekse, yeni öğretmen atamalarının yapılması planlanmış mıdır? Sınıfların fiziki şartları nasıl olacaktır? Okullarda hijyen standartları nasıl sağlanacak, kriterler neler olacaktır? Hijyenin sağlanması için okullara yeni temizlik görevlileri istihdam edilecek midir?” (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler