Takip Et

SON DAKİKA

Cumhur İttifakı’nın Aydın için talebi, BŞB Meclisi’nde ret edildi

12 Ocak 2021, Salı 16:12

     


Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında, Cumhur İttifakı tarafından kuraklık, deprem, yangınlar ve Kovid-19 pandemisi nedeniyle bir komisyon kurulması önerisinde bulundu. Öneri, mecliste çoğunluğu bulunan Millet İttifakı üyelerinin oylarıyla ret edildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı ilk Meclis Toplantısı, Şükran Güngör Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Özlem Çerçioğlu’nun Başkanlık ettiği toplantıda görüşülen 28 gündem maddesi, incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile 2021 yılında meclis oturumlarına ara verilmeden ve tatil yapılmadan devam edilmesi kararlaştırıldı. Gündemin son maddesi ‘Denetim Komisyonu kurulması ve üye seçiminin görüşülmesi’ ile ilgili yapılan seçimde 2 CHP, 1 İYİ Parti, 1 AK Parti ve 1 MHP’den olmak üzere 5 isim yapılan kapalı seçim usulü ile belirlendi.

GERİLİME NEDEN OLAN ÖNERGE RET EDİLDİ

Meclis Toplantısı’na geçilmeden Cumhur İttifakı adına AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı, Başkan Çerçioğlu’na bir yazılı önerge sundu. Bu önerge ilgili maddelerin tamamlanmasının ardından görüşüldü. AK Partili Mustafa Arı’nın verdiği ve kovid-19 pandemisi nedeniyle oluşan çevre kirliğini önlemek, yaşanabilecek kuraklık, deprem, yangınlarla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir komisyon kurulmasını talebi, Meclis Başkanı Çerçioğlu tarafından özetlendi ve oylanmak istendi. Bu tutum sonrası meclis toplantısında gerilim arttı. AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı ile AK Partili Meclis Üyesi Neşe Menderes durumu itiraz ederek, yazılı önergenin okunmadan oylanmak istenmesine tepki gösterdi. Arı ve Menderes’in bu tutumu sonrası Başkan Çerçioğlu önergenin okunmasını istedi. Karşılık tartışmaların ardından Cumhur İttifakının bu önergesi, Meclis’te çoğunluğu bulunan Millet İttifakı üyeleri tarafından ret edildi.

Ocak ayının 2. Meclis oturumunun Perşembe günü saat 14.00’de olacağını duyuran Başkan Çerçioğlu, oturumu kapattı. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler