Takip Et

SON DAKİKA

"Menderes’i unutmamak, demokrasiyi gasp edenleri unutmamak demektir"

8 Ocak 2021, Cuma 19:22

     


AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Aydın’ımızın yiğit evladı merhum Menderes’i unutmamak demek mili iradeye ket vurarak demokrasiyi gasp edenleri unutmamak demektir” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, yapımı devam eden Aydın Adnan Menderes Demokrasi Müze alanında incelemelerde bulundu. Savaş’ın inceleme ziyaretine, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan da yer aldı.

“CUNTACI VE STATÜKOCU ZİHNİYETE KARŞI CANI PAHASINA DA OLSA TAVİZ VERMEMİŞTİR”

Müze binası ile çevre düzenlemesindeki çalışmalar hakkında da bilgiler alan Milletvekili Savaş, “Demokrasi Şehidimiz, merhum Başbakanımız Sayın Adnan Menderes’in anılarını yaşatacak olan Aydın Adnan Menderes Demokrasi Müzemizin sona gelinen yapım çalışmalarında incelemelerde bulunduk. Aydın’ımızın yiğit evladı merhum Menderes’i unutmamak demek, mili iradeye ket vurarak demokrasiyi gasp edenleri unutmamak demektir. Menderes, ’Yeter! Söz Milletin!’ diyerek cuntacı ve statükocu zihniyete karşı duruşundan canı pahasına da olsa taviz vermemiştir. Bugün de bu alçak zihniyeti yeniden hayata geçirmek için fırsat kollayanlar şunu bilmeli ki onlara, asla fırsat vermeyeceğiz.

Demokrasi tarihimizi anlamak ve gelecek nesillerimize aktarmak açısından önemli bir yere sahip olacak olan bu Müze gerek şehrimizden gerekse ülkemizin dört bir yanından ağırlayacağı misafirlerinin hafızalarında anlamlı bir yer açacaktır. Aydın Adnan Menderes Demokrasi Müzesi, dünü hatırlamak, bugünü anlamak ve geleceğe ışık tutmak için bir sembol niteliğindedir” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler