Takip Et

SON DAKİKA

“Önemli olan zor dönemde neler yaptığınızdır”

6 Mart 2021, Cumartesi 10:43

     


AK Partili Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Koçarlı sanki kenarda, köşede örselenmiş ve unutulmuş bir ilçeydi. 31 Mart 2019’dan bu yana iki yılımızı doldurduk. Dolu dolu iki yıl geçti. Tabi bunun içerisinde bir pandemi süreci de yaşadık. Allah’a hamd olsun ki pandemiye rağmen, dünyada ve ülkemizdeki pandemi kaynaklı krizlere rağmen birçok işi başlatmanın ve iyi bir şekilde yürütmenin mutluluğunu yaşıyorum. Önemli olanda o zor dönemde neler yaptığınızdır” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Kaplan, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun daima Koçarlı’ya destek verdiğini ve Koçarlı halkının yanında olduğunu söyledi.

“ÖNEMLİ OLAN ZOR DÖNEMDE YAPTIKLARINIZDIR”

2019 yılı Mart ayından bu yana birçok işi başlattıklarını ve başarılı bir şekilde yürüttüklerini ifade eden Kaplan, “31 Mart 2019’dan bu yana iki yılımızı doldurduk. Dolu dolu iki yıl geçti. Tabi bunun içerisinde bir pandemi süreci de yaşadık. Allah’a hamd olsun ki pandemiye rağmen, dünyada ve ülkemizdeki pandemi kaynaklı krizlere rağmen birçok işi başlatmanın ve iyi bir şekilde yürütmenin mutluluğunu yaşıyorum. Gelecek hedeflerimizde devam ediyor. Kolay şartlarda herkes her işi başarabilir, önemli olan zoru başarmaktır. Önemli olan zor şartlarda, kıt kaynaklarla neleri yapabildiğiniz ve başarabildiğinizdir. Millete olan taahhütlerinizin hangilerini gerçekleştirebiliyorsunuz, beklentilere cevap verebiliyor musunuz, değişen şartlara ve günün şartlarına göre de değişken ve mobil kararlar alabiliyor musunuz? Yani bunlar çok önemli. Bunu başaran belediye başkanları da halk nezdinde yükselecektir diyorum. Önemli olanda o zor dönemde neler yaptığınızdır” dedi.

“SÜLEYMAN SOYLU VERDİĞİ DESTEKLER İLE KOÇARLI HALKININ YANINDA OLMUŞTUR”

Kabine içerisinde en fazla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan destek aldıklarını söyleyen Kaplan, “Kabine içerisinde en fazla destek aldığımız bakanımız Sayın Süleyman Soylu ’dur. Tüm bakanlarımızdan, milletvekillerimizden, teşkilatlarımızdan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan destekler alıyoruz. Sayın Soylu, meydanda verdiği sözün arkasında durduğunu her platformda gerek bizim Ankara ziyaretlerimizde, gerekse Aydın ziyaretlerinde işlerin nasıl olduğunu, verdiğimiz sözlerin arkasında mıyız diye, gerek Valimiz nezdinde gerekse milletvekillerimiz nezdinde her platformda söylemiştir. Allah ondan razı olsun verdiği tüm sözlerin arkasında. En son geldiği müze ziyaretinde, ‘Başkanım verdiğimiz sözlerin arkasında mıyız?’ dedi. Allah sizden razı olsun, devletimize milletimize zeval vermesin dedim. Belediye ve emniyet binamız ve misafirhanemiz yapılmaktadır. Jandarmanın da ihalesi gerçekleştirildi. Şimdi de bir çevre düzenlemesi var belediye binası önünde. İnşallah sizden destek bekleriz dedik, her şey yerli yerinde tıkır tıkır işliyor. İnşallah belediye binasını da sizler aracılığıyla kamuoyuna duyurmuş olayım, yeni belediye ve emniyet binasını 29 Ekim’de açmak gibi bir gayretimiz var. İnşallah bunu da başaracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yani Sayın Soylu verdiği sözlerin arkasında olduğu gibi diğer yapılacak işlerle de Koçarlı halkının her zaman destekçisi olmuştur. Dolayısıyla Sayın Soylu, ‘Bu güzel insanlara ne yapsak azdır, ne yapsak yakışır’ sözünü doldurdu” diye konuştu.

“KOÇARLI HİZMET ALMAYAN, UNTULMUŞ BİR İLÇE GÖRÜNÜMÜNDEYDİ”

Koçarlı’nın diğer ilçelere göre son 50 yılda hizmet almayan ve arka planda tutulan bir ilçe konumunda olduğunu dile getiren Kaplan, “Koçarlı uzun yıllar CHP’nin elinde olan bir ilçe belediyesiydi. Geçmişe özellikle son 60 yıla baktığımızda o kanlı darbe döneminden sonra yatırım almayan, bir ilçe portföyü vardı. Gerek kamusal alanda gerekse belediye alanında, gerekse sosyal ve kültürel alanda yatırım almayan bir ilçeyle karşı karşıyaydık. Merhum başvekil Menderes’in ilçesine yakışır şekilde hizmet verip, son iki yıl içerisinde hızlı bir şekilde iyi bir yere geldiğini görüyoruz. Koçarlı halkı bunu hak ediyor, olması gereken de budur. Son 50-60 yıla baktığımızda diğer ilçeler yatırım ve destek alırken Koçarlı sanki kenarda, köşede örselenmiş ve unutulmuş bir ilçe görünümündeydi. Gerek kamusal alanlar, gerek alt ve üst yapısı, gerekse tarihi ve kültürel dokusuyla da hak ettiği bir yere gelememiş bir ilçeydi. Biz bu uğurda çok ciddi mücadeleler veriyoruz. Son iki yıl içerisinde de belli bir yere geldi” dedi.

“ ‘ADNAN MENDERES DEMOKRASİ MÜZESİ’ ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ”

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde çalışmaların son noktaya geldiğini söyleyen Kaplan, “Gördüğüm kadarıyla müze çalışmaları bitti diyebilirim. Biz de sık sık gidiyoruz ve destek oluyoruz. O bölgede ruhsatlandırma, çevrelendirme, alet ve elaman ihtiyacı gibi noktalarda bizde yapıma destekler veriyoruz. Belediye olarak ciddi bir emeğimizde var. Ruhsatlarını da biz kesiyoruz zaten. Açılış tarihini Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız uygun bir tarih olarak açıklayacaklardır. O bölgede ciddi bir araç geçişi var. Dolayısıyla müzenin ciddi bir katkı yapacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. O bölge içerisinde bizimde ruhsatını verdiğimiz kahvaltı salonları, kafeler ve alkolsüz mekânlar oluşturuyoruz. Bir imar düzenlemesi yapıyoruz. O bölgede ciddi bir canlanma ve hareketlilik olacak. Önümüzdeki günlerde de bizim Çakırbeyli’de yeni yatırımlarımız olacak. Aydın Valiliği’nin de destekleriyle bunu başlatacağız. Yeni dükkânlar, yeni düzenlemeler ve yeni başkanlık makamı oluşturacağız o bölgede. İnsanlar o bölgeye geldiğinde, beyinlerinde bir anı kalacak. Ben her platformda söylüyorum, Türkiye’de üst düzey bürokrat, siyasetçiyseniz ve Çakırbeyli’ye gelmiyorsanız demokrasiden nasibinizi almamışsınız demektir” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 







 
Son Eklenen Haberler