Takip Et

SON DAKİKA

“Katı atık ücretleri elektrik faturasıyla tahsil edilmeli”

4 Ağustos 2020, Salı 17:02

     


Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, su faturası ile birlikte tahsil edilen katı atık ücretlerinin elektrik faturası ile birlikte tahsil edilmesinden yana olduğunu ifade etti.

Efeler Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı 1. Olağan Toplantısı, Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda yapıldı. Toplantıda, 8 gündem maddesi ile 2 gündem dışı ek madde görüşüldü.

Efeler Belediye Meclisi, İmamköy Mahallesi’nde başlayan ve 5 mahallede maddi zarar oluşturan yangın nedeniyle önemli bir karar aldı. Yangında yok olan zeytin ağaçlarının yerine dikilmek üzere mahallede zeytin fidanı dağıtılması ve ihtiyaç sahibi ailelere de nakdi yardım yapılması için Belediye Başkanı Fatih Atay’a yetki verildi. Efeler Belediyesi bünyesinde boş bulunan norm kadroda bir şehir plancısı istihdam edilmesi kararlaştırıldı. Belediye Meclisi, diğer illere nakil yapılabilmesi için Devlet Malzeme Ofisi’nden bir adet 4 tabut kapasiteli ve çift kabinli cenaze nakil aracı satın alınmasını kabul etti.

Ayrıca, “Abone engeli nedeni ile sayaçlarına ulaşılamayan, sayaç okuması yapılamayan abonelere katı atık tahakkuku yapılmasını, mükelleflere ait su ihbarnamelerinin ‘0’ olması durumunda katı atık bedelinin tahakkuk ettirilmemesi ve eski tahakkuklarda da buna göre işlem yapılması” hususunun görüşüldüğü gündem maddesinde açıklama yapan Başkan Atay, “Bazı işyerleri ile AVM içerisinde faaliyet yürüten firmaların su abonelikleri yok. Bu işletmeler en fazla katı atık üreten yerler aslında. Fakat, kanun gereği sadece su faturası ile bu ücreti tahsil edebiliyoruz. Su aboneliği olmadığı için bu işletmelerde yaşamın olmadığı öngörülüyor. Katı atık ücretleri su faturası ile değil de elektrik faturası ile tahsil edilse, bu sorun kendiliğinden çözülecek. Su aboneliği olamayabiliyor ama elektriksiz hiçbir işletme yok” diye konuştu.

Efeler Belediye Meclisi’nde bazı gündem maddeleri incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edilirken, Başkan Atay 2. Oturumun aynı yerde Perşembe günü saat 11.00’de yapılacağını duyurdu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler