Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Adayı Demirci iddialı konuştu

1 Temmuz 2020, Çarşamba 11:53

     


İYİ Parti Aydın İl Başkanı olarak adaylığını açıklayan Süleyman Demirci, iddialı açıklamalarda bulundu. Başkan Adayı Demirci, yapılacak olan ilk genel seçimlerinde 4 milletvekili çıkartacaklarını ve yerel seçimlerde de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanacaklarını ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İYİ Pati Aydın İl Teşkilatı’nın 12 Temmuz’da yapılacak olan İl Kongresi’nde başkan adayı olduğunu ilan eden Diş Hekimi Süleyman Demirci, Efeler Nevzat Biçer Parkı’nda bir toplantı düzenledi. Toplantıya, İYİ Parti Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner, İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı İlhan Adıyaman, büyük bölümünü kadınların oluşturduğu çok sayıda partili katıldı.

“SÜLEYMAN DEMİRCİ’NİN BAŞKAN ADAYLIĞI İLE KONGREYE GİTME KARARI ALDIK”

İYİ Parti Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner, adaylık açıklaması toplantısında yaptığı konuşmada, “12 Temmuz’da yapacak olduğumuz İl Başkanlığı Kongresi’nde başkan adayı olduğunu açıklayan iki isim oldu bugüne kadar. Biri Yüksel Öztürk, diğeri de Süleyman Demirci. 2 adayımız ve Efeler İlçe Başkanımız İlhan Adıyaman ile birlikte bir araya geldik. Adaylarımıza, yapılacak olan kongreye tek başkan adayı ile gidilmesi gerektiğini ifade ettik. İlçe başkanlarımızın önerisi noktasında sonuç alınamadığı için, en fazla delegeye sahip Efeler İlçe Teşkilatımızın öneri doğrultusunda ve yaptıkları çalışma neticesinde Süleyman Demirci’nin başkan adaylığı ile kongreye gitme kararı aldık. Adaylık açıklamasını yapan Süleyman arkadaşımıza başarılar diliyorum” dedi.

“AYDIN’DA BAŞINIZ DİK GEZECEKSENİZ, BUNA SÖZ VERİYORUM”

Adaylık açıklamasını deklare eden Süleyman Demirci, toplantıya katılan kalabalık partili topluluğunun kendini duygulandırdığını ve sorumluluğunun çok fazla olduğunu dile getirerek, “Bu sorumluluğun altından kalkacağım ve Aydın’da başınız dik gezecekseniz, buna söz veriyorum öncelikle. Toplantıda bayanların çoğunlukta olması beni daha çok mutlu etti. Bugünkü toplantımız merkez ilçemiz için, diğer ilçelerimize buraya davet etmek yerine, biz ilçelerimize giderek oralarda ayrı ayrı toplantılar düzenleyeceğiz. Çünkü ben biraz ince düşünceliyim, onları ayağımıza çağırmak yerine biz onların ayağına gideceğiz” diye konuştu.

“BAŞKA YOL BİLMEYİZ”

12 Temmuz’da yapılacak olan il kongresinde aday olmak için yola çıktığını belirten Demirci, “Partime ve güzel Aydın’ımıza hizmet edebilmek için bu göreve talip oldum. Bu hepimiz için hayırlı olsun. Hep birlikte gördük ki Türk siyasetinde zorlu süreci birlikte atlattık. ‘Yapamaz’ dediler, yaptık. Engeller koydular, imzalarımızla darmadağın ettik. Dağılırlar dediler, daha çok çalışıp inancımızı ortaya koyup kenetlendik. Bu cesur güç Allah’ın izniyle çok kısa sürede yerelde ve genelde iktidar olacaktır. Yaşadığımız şehrimizle ilgili de hayal ve hedeflerimiz var. Yerel hedeflerimiz arasında, ilk yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde doğu, batı, merkez ve güney bölgesinden ön seçimle belirleyeceğimiz 4 adayımızı milletvekili yapmak. Birinci hedefimiz budur. Bu hedef, İYİ Parti için hayal değil, gerçeğin ta kendisidir. Milletvekilliği seçimde yakalayacağımız bu başarı ile her siyasi partinin hayal ettiği gibi Aydın Büyükşehir Belediye başkanlığı hayalini gerçekleştireceğiz. Kadınlarımız ve gençlerimiz yakaladığımız başarılarda bugüne kadar hep ilk sırada olmuşlardır. Bizde onlara sahip çıkarak partinin en üst seviyelerinde görev almaları için çalışacağız. İYİ Parti, diğer partilerin devamı olmadığı gibi, arka bahçesi hiç değildir. Bizler, geliştirilmiş parlamenter sisteme dönmek, hukukun üstünlüğü, adalet, Genel Başkanımıza gönülden bağlı, İYİ Parti mensuplarıyız. Yolumuz, Genel Başkanımız Meral Akşener’in yoludur, başka yol bilmeyiz” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından İl Başkan Adayı Süleyman Demirci, partililerin sorularını da yanıtlarken eşi Serpil Demirci ile birlikte tebrikleri kabul etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler