Takip Et

SON DAKİKA

Aile hekimlerinden “Okul Servis Araçları Yönetmeliği” açıklaması

31 Ekim 2017, Salı 10:25

     


Aydın Aile Hekimleri Derneği (AYAHED) üyeleri, son günlerde tartışılan “Okul Servis Araçları Yönetmeliği” hakkında basın açıklaması yapmak üzere önceki gece Es-ko İşhanı’ndaki AYAHED ofisinde toplandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ARANAN KRİTERLER NET DEĞİL

AYAHED Yönetim Kurulu Başkanı Taner Balbay, “Açıklanan yönetmeliğin 9. Maddesi C bendine göre okul servis araçlarını kullanan şoförler her yıl ‘okul servis şoförlüğüne uygun olduğuna dair’ sağlık raporunu aile hekimlerinden alacaktır, denmektedir. Ancak kimlerin servis şoförü olabileceği ya da olamayacağı hakkında hiçbir kriter belirtilmemiştir. Bu konular açık ve net değildir. Bu konunun çok ciddi olduğunu düşünüyor ve halkımızı da çok yakından ilgilendirdiğini düşünüyoruz.” dedi.

 

"AİLE HEKİMLERİNİN GÖREVİ DEĞİL"

Bu yönetmeliğin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Balbay, “Bu raporlar işe giriş ve periyodik muayene kapsamında olduğu için iş yeri hekimi ve OSGB’lerce, psikoteknik incelemeler sonucu verilmelidir. Asıl görevi koruyucu hekimlik olan aile hekimlerinin böyle raporları verme görevi yoktur” ifadelerini de sözlerine ekledi. (ÖZGE NUR DAL)







 
Son Eklenen Haberler