Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Devlet Hastanesi’nde jandarma da göreve başladı

30 Temmuz 2018, Pazartesi 13:26

     


Ülke genelinde son yıllarda sağlıkta yaşanan şiddet ve saldırıların önlenmesi için bir dizi önleyici tedbirler alınmaya başlandı. Bu kapsamda, Aydın Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde polis ile birlikte jandarma personeli de göreve başladı.

Son yıllarda sağlık alanında şiddetin önüne geçebilmek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hastane polislerinin yanı sıra jandarma da görevlendirilmeye başladı.

Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, İçişleri Bakanlığı tarafından hasta potansiyeli yüksek 200 kamu hastanesinde polislerin yanı sıra, jandarmanın da göreve başladığını belirtti. Dr. Yavuzyılmaz, “İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü çalışma sonucunda, hasta potansiyeli yüksek yaklaşık 200 hastanede jandarma personeli de göreve başladı. Hastane polislerinin yanında 1 rütbeli jandarma personeli ile 1 er görev yapıyor. Herhangi bir şiddet olayının da jandarma personeli polisle birlikte hareket ederek duruma müdahale edecek. Bunun şiddetin önlenmesi ile birlikte, asayiş olaylarında işleyişi hızlandırması amaçlanıyor. Şuanda Aydın Devlet Hastanesi Acil Servisimizde bu uygulama başladı. Önümüzdeki günlerde yapılacak değerlendirmeler sonucu diğer büyük kamu hastanelerinde de jandarma ekipleri görev alacak” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler