Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın KDH Tüp Bebek Merkezi’nde 5 doğum gerçekleşti

29 Temmuz 2020, Çarşamba 13:54

     


Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yönetimine ziyaret eden AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “Bebek sahibi olmak isteyip olamayan aileler tedavi için başka illere giderken, şimdi diğer illerden vatandaşlarımız Aydın’a geliyor “dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Aydın Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine ziyaret etti. Başkan Özmen ile Göğde öncelikle Başhekim V. Doç. Dr. Duygu Eren Dağlar ile İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ömer Çelik’ten hastanenin hizmetleri hakkında bilgiler aldı.

“58 GEBELİK SAĞLANMIŞ 5 SAĞLIKLI DOĞUM GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR”

Aydınlılara hizmet vermek üzere 2019 yılında faaliyete giren Kadın Doğum Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ne de ziyaret eden Başkan Özmen ile beraberindekiler, burada verilen hizmetler hakkında bilgiler alırken, kendilerinden talepleri olup olmadığını sordu. Başhekim Dağlar, Tüp Bebek Merkezi’nin Aydın ve çevre iller için önemli bir kazanım olduğunu belirterek, “Hastanemiz Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi, 2 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1 Embriyoloji ve Histoloji Uzmanı, 1 Biyolog, 1 Laboratuvar Teknisyeni, 6 Ebe ile hizmet vermektedir. Bu merkezimiz Nisan 2019 açılmış olup 1 ameliyathane ve 1 laboratuvar ile hizmet vermektedir. Bugüne kadar hastanemizde bin 704 muayene, 80 intrauterin inseminasyon (aşılama) ile 13 gebelik, 35 embriyo transferi ile 10 gebelik, ilaçla tedavi, HSG ve HSS sonrası 35 olmak üzere toplam 58 gebelik sağlanmış 5 sağlıklı doğum gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.

“AYDIN İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM”

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “2019 Yılında 5 milyon yatırım ile kurulmuş olan Tüp Bebek Merkezimizi ziyaret ettik. Aydın için önemli bir kazanım bu. Geçen seneden bu yana burada tedavi gören aileler tedaviye burada başlayıp geçen hafta itibari ile sağlıklı gerçekleşen iki doğum var. Bu güzel haberi hem Aydınlılarımızla paylaşmak hem de burada eksikliği gideren kadroyla bir manada tebrik etmek için Kadın Kolları Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte bir ziyaret gerçekleştirdik” dedi.

“DAHA ÖNCEDEN İZMİR’E GİDİYORDUK, ŞİMDİ DİĞER İLLERDEN AYDIN’A GELENLER VAR”

Türkiye’de sadece 11 ilde bu tüp bebek merkezi bulunduğunu ve bunlardan birsinin de Aydın Kadın Doğum Hastanesi olduğunu dile getiren Başkan Özmen, “Aydın’da daha önceden tüp bebek tedavisi ihtiyacı hisseden ailelerimiz genelde İzmir’e gidiyordu. İzmir’de bu tedavileri yaptırmaya çalışıyorlardı. Tabi ki hem yol hem zaman kaybı bu şekilde giderilmiş oldu. Aydınımızda Allah çocuk yokluğunu göstermesin, Allah aratmasın. Bu bakımdan bu önemli ihtiyaç burada giderilmiş oldu. Daha önceden İzmir’e gidiyorduk. Fakat şimdi diğer illerden de Aydın’a gelenler var. Bu güne kadar gerçekleşen 5 tane sağlıklı doğum olduğu bize ifade edildi. Şuan tedavisi devam eden ve önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek olan doğumlarda var. Kadın Doğum Hastanemizde çok güzel hizmetler var. Önümüzdeki günlerde inşallah onları da paylaşacağız. Buradan asıl olan bu hususu gözden kaçırmamak lazım. 11 ilde 16 merkez de gerçekleşen bu hizmetten vatandaşlar hiçbir ücret ödemeden faydalanıyor. Eğitimli hemşireler ve konusunda uzman doktorlarla gerçekleşiyor. Çok güzel bir laboratuvarı var. Hepsini tebrik ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz" diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler