Takip Et

SON DAKİKA

Çine'nin adını dünya tıp tarihine yazdırdı

21 Aralık 2017, Perşembe 17:36

     


Çine Devlet Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Mithat Selvi, Çine Devlet Hastanesi'nin adını dünya tıp literatürüne kazıdı.

 

Çine Devlet Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görevini başarıyla sürdüren Uzman Doktor Mithat Selvi'nin yapmış olduğu bilimsel araştırma, dünyanın en saygın bilimsel topluluklarından biri olarak görülen (SCI-Science Citation Index) ve Amerikan bilimsel araştırma topluluğuna üye olan "Journal of Investigative Medicine" dergisinde yayınlanma başarısı elde etti. Bu sayede ilk kez Çine Devlet Hastanesi'nin adı da dünyadaki diğer büyük ve saygın sağlık merkezleri gibi tıp literatürüne girmiş oldu.

 

Araştırmada bypass ameliyatı sonrası ritim bozukluklarını öngören bir risk skorlaması incelediklerini kaydeden Uzman Doktor Mithat Selvi, yaklaşık 4 yıl boyunca bypass yapılan hastaların tek tek tarandığını ve uygun olan hastaların çalışmaya alındığını belirterek, Araştırma sonucunda, bu risk skorlamasının bypass hastalarında ritim bozukluğunu önceden tahmin etmede oldukça faydalı olabileceği sonucuna varıldığını ifade etti. Tez danışmanı olarak Doçent Doktor Hasan Güngör başta olmak üzere, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile işbirliği içinde çalışmayı tamamladıklarını söyleyen Selvi, Çine Devlet Hastanesi'nde ilk kez kardiyoloji hizmetinin kendisiyle birlikte başladığını belirterek, toplumda yaygın olarak görülen kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, kalp yetmezliği, doğumsal kalp hastalıkları, ritim bozuklukları ve kalp kapak hastalıklarının poliklinikte yapılan muayene ve incelemeler ile erken teşhis ve tıbbi tedavisinin başarıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. Ayrıca Selvi, Çine devlet hastanesine yakın zamanda alınmış olan eforlu EKG cihazı sayesinde, ekokardiyografik incelemeye ek olarak eforlu stres testi ve stres ekokardiyografi incelemelerinin de başlamış olduğunu ve mesai saatleri içerisinde yapılabildiğini kaydetti.

 

MİTHAT SELVİ KİMDİR?

Mithat Selvi, 1987 yılında Bulgaristan'ın Kırcaali kasabasında dünyaya geldi. 1993 yılında ailesi ile birlikte İzmir'e yerleşti. Eğitim hayatını İzmir'de tamamlayan Selvi, Atatürk Lisesi'nin ardından İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. İhtisasını Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaptı. 2016 yılında kardiyoloji bölümünde uzmanlığını aldı ve Adnan Menderes Üniversitesi Kardiyoloji Bölümü'nde hizmet verdi. Mithat Selvi evli ve iki çocuk babası. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler