Takip Et

SON DAKİKA

Hassas cilt bakımı nasıl yapılır?

21 Şubat 2020, Cuma 16:02

     


Dorest Güzellik ve Diyet Merkezinin Güzellik Uzmanı Gülten Demirci, hassas cilt bakımını Ayşe Yılmaz'la Sağlık Vakti'nde anlattı. Demirci, cilt bakımında güneş koruyucu ve temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Hassas ciltlerde bu bariyer zayıflayabilir ve böylece mevsim değişikliği sıcak,soğuk,yetersiz su tüketimi,yanlış cilt temizliği,nemlendirme,güneş koruyucu kullanmama gibi yanlış ve eksik her şeyden daha hızlı olumsuz olarak etkilenir. " dedi.

Hassas cilt bakımının neden önemli olduğuna da değinen Güzellik Uzmanı Gülten Demirci,şu bilgileri verdi; "Hassas ciltlere doğru temizleme,bakım,nemlendirme ve güneş ışınlarına karşı koruyucu ve özel profesyonel uygulamalar yapılmadığı taktirde kısa zaman içerisinde kırmızı,soğuk,sıcak hava ve sudan etkilenen sürekli kişinin cilt altından sıcaklık ve ısı hissetiğ,stresli bir cilt haline gelir.

HASSAS CİLTLERE NASIL BAKIM YAPILMALI VE KORUNMALI?

Hassas ciltlere en az ayda 1 defa profesyonel cilt bakımı profesyonel bir merkezde cildi onarmak,sakinleştirmek ve genelde 4,6 seans şeklinde uygulanan onarıcı bakımlar ile cildi güçlendirmek şarttır.Ancak daha ileri yaşlarda ortaya çıkan cilt hassasiyetinde özellikle onarıcı Östrojen Bakımı,C-Vitamini,Hyalüronik Asit içerikli cildi güçlendiren aynı zamanda antioksidan etkiye sahip yoğun bakımların beraberinde mezoterapi yöntemi ile direk cilt altına gereken vitaminlerin verilmesi hassas ciltleri onarır ve sakinleştirir.

HASSAS CİLDİN EV BAKIMI NASIL OLMALI?

Hassas ciltler için üretilen nemlendirici özelliğe sahip temizleyici kullanımı çok önemli sabah,akşam düzenli temizlenmeli mineral içerikli tonik veya losyon mutlaka sakinleştiri,onarıcı özellikte nemlendirici kullanımı ihmal edilmemeli.En önemlisi gün içerisinde sık tekrar ederek güneş koruyucu kullanımı." (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler