Takip Et

SON DAKİKA

“İncir Aydın’ın en önemli sağlık ürünü”

21 Ocak 2021, Perşembe 11:39

     


Aydın’ın İncir Dedesi Hasan Tuna, “İncir aslında bizim gözümüzün içine giriyor, yani ben buradayım diyor, bende bir şey var diyor ama biz hep ‘İncir çekirdeğini doldurmayacak’ gibi sözlerle incirin önemini ve değerini görmemişiz. İncir, Aydın’ın en önemli sağlık ürünüdür” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncir çekirdeği yağının mucidi ‘İncir Dede’ olarak bilinen Hasan Tuna, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Tuna, İncir çekirdeği yağının birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanıldığını belirtti.

“İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞI HÜCRELERİ YENİLİYOR”

İncir çekirdeği yağının hücre yenilenmesinde önemli bir rol oynadığını belirten Tuna, “İncir çekirdeğinin yağındaki olay şöyle, içerisinde Omega 3 ile E vitamini var. Biz özellikle bunları dillendiriyoruz. Bunun dışında magnezyum, çinko, demir, selenyum bunların tamamı da var. Omega 3 ile E vitamini birleştiği zaman bir artı bir iki yapmıyor, bir artı bir iki yüz belki de bin yapıyor. Hücre yenileme özelliğinden dolayı hücreler yenileniyor. Hücreler ve atomlar yenileniyor o yenilenmeden kaynaklanan nerede rahatsızlığınız varsa bunlara faydalı oluyor. Hastamız Recep amca yatağa bağlı yaşayan pıhtısı atmış olan ve bu pıhtıdan dolayı vücudundaki hiçbir organını kullanamayan, parmağını dahi kıpırdatamayan bir amcamız. Bu amcamız bize bir arkadaş vasıtasıyla ulaştı, bizde kendisine incir çekirdeği yağından gönderdik. İncir çekirdeği yağını gönderdikten sonra yağı kullanmaya başladı. Program için buraya gelirken Recep amca beni aradı ‘Oğlum ben şu anda yürüyebiliyorum, kendi ihtiyacımı görebiliyorum’ dedi. Bu sözler karşısında ben Kuyucak’tan Aydın merkeze gelene kadar ağladım. Bu çok önemli bir şey, parmağını dahi oynatamayan birisinin yürümesi, tekrar hayata tutunması çok ama çok önemli bir şey. İşe yaradığımızı hissediyoruz. Bu durum sadece Recep amca ile sınırlı değil, bunun gibi daha başka örnekler de var. Recep amca bunların içerisinde en önemli kişilerden birisi” dedi.

“İNCİR AYDIN’IN EN ÖNEMLİ SAĞLIK ÜRÜNÜ”

İncirin değerinin unutulduğunu söyleyen Tuna, “İncir aslında bizim gözümüzün içine giriyor yani ben buradayım diyor, bende bir şey var diyor ama biz hep ‘İncir çekirdeğini doldurmayacak’ gibi sözlerle incirin önemini ve değerini görmemişiz. İncir Aydın’ın en önemli sağlık ürünüdür. O incirin içerisindeki Omega 3 ve E vitamini yıllarca keşfedilmeyi beklemiş. Biz buna vakıfız, yani evimizde her gün yaz kış demeden incirimizi yeriz. Ondan dolayı uzun yaşayan insanların olduğu bir bölgeyiz biz. Yani ölüm yaşımız uzundur. Ayrıca üstün zekâlıların da olduğu bir bölgede yaşıyoruz. Aydın üstün zekâ oranında Türkiye ortalamasının en üst noktasında bulunmaktadır. İncir çekirdeği yağının cilde de faydası var. E vitamini oranının çok yüksek olması cildimizin de yenilenmesini sağlıyor. Kullanımı ise avuç içine bir sprey alarak diğer elin işaret parmaklarıyla tüm yüz hatlarına sürmek suretiyle yapılmaktadır. Özellikle biz yağımızı gözlerimizin kenar kısımlarına sürülmesini tavsiye ediyoruz. Normalde hiçbir ürünü içeriğindeki kimyasal maddelerden dolayı göz kenarına kullandırmazlar, çünkü kızarma yapar, bizim altın sarısı rengindeki incir çekirdeği yağımız yüzde yüz saftır. İncir çekirdeği yağının içerisinde hiçbir katkı maddesi yoktur. Sadece incir çekirdeğinin yağı cildimize sürdüğümüz zaman içerisinde E vitamini oranı yüksek olduğu için cildimizde kırışıklık, sarkma ve gözaltı torbalarını iyileştirir. Bu çekirdekleri sıkarken soğuk pres olarak sıkmak gerekiyor. Isıtılarak sıkıldığı zaman içerisindeki bütün vitamin ve mineral değerler ölür. İncir çekirdeği yağımızın en büyük özelliklerinden birisi, incir çekirdeğinden sıkılması, diğeri ise soğuk pres olarak sıkılmasıdır. Maalesef insanlar çok para kazanma amacıyla sahtesini çıkararak bunları istismar ediyorlar” diye konuştu.

“İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞINDA EN AZ YÜZDE 41 ORANINDA OMEGA 3 BULUNMAKTADIR”

Tuna, “Omega 3’ün en büyük işlevi zaten beyin, beynimizdeki nöronlar arasındaki iletişimi sağlayan Omega 3’tür. Bu Omega 3 yüzde 35 oranlarında somon balığında bulunuyor. İncir çekirdeği yağımızda ise en az yüzde 41 oranlarında var. Yani İncir çekirdeği yağında somondan kat ve kat fazla Omega 3 bulunmaktadır. Bu Omega 3’ün yüksek miktarda E vitamini ile birlikte bulunması bizim beynimizde güçlü bir iyileştirme sağlıyor. Felç ve bunama gibi hastalıkların ve rahatsızlıkların temel kaynağı beyindir. İncir çekirdeği yağı da bu tür rahatsızlıklara iyi geliyor. İncir çekirdeği yenildiği zaman herkes bir incir tadı bekliyor. Tatlı ve şekerli bir şey bekliyor hâlbuki alakası yok, yani o bir yağ tadında tadı da güzel öyle anormal bir tadı yok. Yani acılık, ekşilik ve tuzluluk tadı yok. Bize çok videolu görüntü geliyor bunlarla ilgili. Özellikle Aydın’da bir öğretmen arkadaşımız var Ersun Bey onun iki tane oğlu var. Çok severek içiyorlar” dedi.

“İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞI BEYİNSEL HASTALIKLARDA DA KULLANILAN BİR ÜRÜN”

İncir çekirdeği yağının beyinsel hastalılarda da kullanıldığını vurgulayan Tuna, “İncir çekirdeği yağımız beyinsel sıkıntılarda, kalp damar sıkıntılarında, bağışıklık sistemini güçlendirmede ve cinsel enerjide yani çocuk sahibi olmak isteyenlerde içilerek kullanılan bir ürün. Cilde sürüldüğü zamanda cildin güzelleşmesi için kullanılan bir ürün. Bunun yanında içerisinde incir çekirdeği yağımız olan, zeytin yaprağı olan, incir yaprağı olan, kekik zencefil ve zerdeçal olan natürel adını verdiğimiz koyu kahverenginde ürünümüz var. Bu ürünle aldığımız çok güzel sonuçlar var. Şu kış günlerinde bronşit hastaları nefes daralmasıyla ilgili sıkıtı yaşayanlar, pandemi sürecinde yaşanan bu sıkıntılarla hepsiyle ilgili aldığımız çok güzel sonuçlar bulunmaktadır. Vücudumuzda E vitamini eksikse cinsel isteksizlik ve kısırlık olur. E vitamini oranı en yüksek ürün İncir çekirdeği yağıdır. İncir çekirdeği yağını içerek kullandığınızda erkeklerde akıllı sperm sayısında artış kadınlarda da düzenli yumurtlamayı sağlıyor. Rabbim izin verirse bunlar çocuk sahibi oluyorlar ki bu ürünümüzü kullanıp o kadar çok çocuk sahibi olan insan var ki” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler