Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı doktor eşlerin aşı sevinci

17 Ocak 2021, Pazar 20:45

     


Aydın Devlet Hastanesi Pandemi Servisi'nde görevli Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferdi Güneş ile aynı hastanede görevli Plastik Cerrahı Dr. Deniz Güneş,Kovid-19 aşısını oldu. Dr. Ferdi Güneş, "4 aydır yenidoğan minik yavruma gönül rahatlığıyla bir kez bile sarılamadım. Bir yılın sonunda yaşadıklarımız ve yaşayamadıklarımız için,

daha sağlıklı günler umuduyla, bilime ve insanlığa olan inancımızla Kovid-19 aşımızı olduk" dedi.

 

Türkiye'de ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde görüldüğü günden buyana on çok sağlık çalışanlarını olumsuz etkileyen koronavirüs salgını için mücadele devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından Çin'den alınan aşıların 14 bin adeti, geçen hafta başı Aydın'a getirildi. Perşembe gününden itibaren de sağlık çalışanlarına virüs aşıları yapılmaya başladı.

"4 AYDIR MİNİK YAVRUMA GÖNÜL RAHATLIĞIYLA SARILAMADIM"

Koronavirüs salgının ilk başladığı günden buyana Aydın Devlet Hastanesi Pandemi Servisi'nde mücadele veren isimlerden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferdi Güneş ile yine Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Polikliniğinde görevli eşi Dr. Deniz Güneş, Kovid-19 aşılarını yaptırdı. Aşılarının yaptırdıktan sonra bunu sosyal medya hesabından paylaşan Dr. Ferdi Güneş'in yaptığı açıklama, görenleri hem duygulandırırken hem de koronavirüse karşı sağlık çalışanlarının verdiği mücadeleyi özetledi. 4 ay önce dünyaya gelen kızları Duru bebeği doyasıya sarılamamanın verdiği buruklu anlatan Dr. Ferdi Güneş, "Bir yıldır binlerce hastamın bu mikropla savaşını ve acılarını bizzat yaşadım.

Mesai arkadaşlarımın canla başla şavaşırken, bu hastalığa yakalanıp benim hastam olmalarının üzüntüsünü yaşadım.

9 ay boyunca hamile olan eşime ve aileme bu virüsü bulaştırma korkusuyla yaşadım.4 aydır yenidoğan minik yavruma

gönül rahatlığıyla bir kez bile sarılamadım. Bir yılın sonunda yaşadıklarımız ve yaşayamadıklarımız için, daha sağlıklı günler umuduyla, bilime ve insanlığa olan inancımızla Kovid 19 aşımızı olduk" ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler