Takip Et

SON DAKİKA

Açıkta satılan yiyeceklere tepki

5 Aralık 2013, Perşembe 21:01

     


Çine’de bazı duyarlı vatandaşlar açıkta satılan gıda ürünlerinden şikâyetçi oldu. Vatandaşlar, açıkta satılan gıda ürünlerinin sağlık açısından uygun olmadığını söyleyerek, ürünlerin açıkta satılmasının yasaklanmasını istiyor.


Açıkta satılan yiyeceklerin zararları arasında ilk sırayı sarmonella adı verilen bir bakterinin aldığını uzmanlar tarafından söylenmekte olduğunu belirten duyarlı vatandaşlar, Bu bakteriyi rüzgarın taşıdığını ve özellikle de sıcak havalarda buharlaşma yolu ile ortaya çıktığını, bakterinin açıkta satılan yiyeceklerin tüketilmesi ile beraber vücuda girdiğini ve bulantı, kusma ile kendini göstererek besin zehirlenmesine yol açmakta olduğunu söyledi.

 

Ayrıca, simit gibi açıkta satılan ürünlerin yıkanmadan yenildiğine vurgu yapan duyarlı vatandaşlar, açıkta satılan simit, pasta ve benzeri ürünlerin toz ve mikrop yuvası haline geldiğini ve açıkta satılan gıda ürünlerin sağlık için büyük bir tehdit haline gelmelerine neden olduklarını ifade etti.

 

Açıkta satılan yiyeceklerin satışının bazı büyükşehir ve ilçelerinde belediye tarafından yasaklandığını belirten halk, Çine’de de açıkta satılan yiyeceklerin satılmasına yetkililerin izin vermemesini istedi. (OSMAN YURTTAŞ/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler