AyFm 100.5

Nazilli Devlet Hastanesi’nde görevden alma şoku: Vatandaşlar tepkili

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bulunan Nazilli Devlet Hastanesi’nde Başhekim Uzm. Dr. Necati Akkaya’nın görevden alınması, sadece ilçe merkezinde değil, kırsal mahallelerde ve çevre ilçelerde de büyük şaşkınlık ve tepki yarattı.

Nazilli Devlet Hastanesi, Acil Servisi başta olmak üzere temizlik ve sağlık hizmetleriyle Ege Bölgesi’nde örnek bir kurum olarak gösteriliyor. Uzm. Dr. Necati Akkaya’nın görevden alınmasıyla birlikte Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Selmin Volaka ve Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Hasan Küçüköner’in de görevden alındığı bilgisine ulaşıldı.

Edinilen bilgilere göre, Uzm. Dr. Necati Akkaya, vatandaşlar tarafından CİMER’e yapılan şikayetler sonrasında hastaneye gelen müfettişlerin hazırladığı raporlar doğrultusunda görevden alındı. Hastanedeki uzun süredir çalışmayan asansörler de şikayetlerin gerekçelerinden biri olarak gösterildi. Ancak, asansör bakımları için bakanlıkça ihale süreçlerinin devam ettiği, parçaların hastaneye ulaştığı ve bakım-tamir çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Uzm. Dr. Akkaya, 2022 yılında Uzm. Dr. Engin Tetik’in yerine başhekim olarak atanmış ve hastanenin kalite denetimlerinden yüksek puanlarla geçmesini sağlamıştı. Vatandaşlar tarafından sevilen Akkaya, hastanenin ülke genelinde parmakla gösterilen bir kurum hâline gelmesinde önemli rol oynamıştı.

Vatandaşlar, sosyal medyada ve çeşitli platformlarda “Sevgi ve saygısıyla çalışmasıyla pırlanta gibi bir adamdı, bu kadar kolay mı görevden alınması? Ne yapmış da böyle bir karar verilmiş, açıklasalar ya” ifadeleriyle duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Nazilli Devlet Hastanesi’nde yaşanan görevden alma, Buharkent, Kuyucak, Karacasu, Bozdoğan, Yenipazar ve Sultanhisar gibi çevre ilçelerde de tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar, “Gece gündüz demeden çalışan, Nazilli’nin öz evladı olan başhekimimizin görevden alınması kabul edilemez” diyerek kararın tekrar gözden geçirilmesini istiyor. (İREM DELİCE)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.