Takip Et

SON DAKİKA

Gelin Sultan damat Padişah oldu

21 Ağustos 2014, Perşembe 11:39

     


Meltem Yeni ve Mustafa Karaoğlu’nun Efeler Vale Park Kır Düğün Bahçesi'nde gerçekleşen düğünlerine gerçekleştirdikleri kına organizasyonu damgasını vurdu.

Aydın Futbol İl Hakem Kurulu Gözlemci Atama Sorumlusu Kazım Yeni ve Anasınıfı Öğretmeni Sevim Yeni’nin kızı Meltem Yeni ile Karayolları Müdürlüğü'nden Emekli Ahmet Karaoğlu ve Evhanımı Remziye Karaoğlu’nun oğlu Mustafa Karaoğlu'nun Aydın'daki düğünlerinde kına gecesi de gerçekleştirildi. Çift, hazırladıkları gösteri ile kınada Osmanlı geleneklerini yerine getirdi.

DAMAT PADİŞAH KOSTÜMÜ GİYDİ

“Kınadan önce dans gösterisi ile gelini oynattılar, sonra kına yakarak ağlattılar, kınadan sonra yine oynattılar” diyen Gelin Meltem Yeni’nin Babası Kazım Yeni, "Efeler’de ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleşiyor. Osmanlı geleneklerini yansıttılar. Gelin bindallı, gelinin kız arkadaşları kaftan ve damat da padişah kostümü giydi. Damat bereketi simgeleyen testiyi kırarak, ‘Haneye bolluk bereket getireceğim’ demiş oldu. Kına yakıldıktan sonra gelinin başında şeker kırıldı. Bunun da anlamı aileye tatlı dil sohbet getirmek” açıklamalarında bulundu.

SULTAN GİBİ ‘DESTUR’ İLE SALONA GİRDİ

Gösteriyi tüm detayları ile organize eden İzmir Kına Organizasyonu Firma Sahibi Can Vargün, “Osmanlı’da sultan alana girerken nasıl ‘Destur’ diye sesleniliyorsa, gelin de salona girerken davulcu geliyor ve ‘Destur’ diye bağırıyor. Gelini kaftanlı 4 tane kız salona getiriyor ve oturmadan önce 3 dakikalık dans gösterisi yapıyorlar” dedi.

OSMANLI ŞERBETİ İKRAM EDİLDİ

Kına yakımından sonra davetlilere; içinde nar suyu, elma suyu ve tarçın bulunan Osmanlı şerbeti ikram edildi. Tüm Osmanlı geleneklerini yaşatarak, kurguladıkları konsept ile konuklara unutulmaz bir gece yaşatan İzmir Kına Organizasyonu Sahibi Vargün, “Çiftlerimiz en özel gecenizde detaylarla uğraşmak zorunda kalmasınlar diye, kına tepsisinden, gelin tacına, arkadaşlarının giyecekleri kaftana ve şerbete dek biz hazırlıyoruz. Kınalarında çiftlerimize sadece doyasıya eğlenmek kalıyor” diye konuştu.

İngilizce Öğretmeni Meltem Yeni ve Türkçe Öğretmeni Mustafa Karaoğlu, erkek tarafı Çorum Sungurlu’da Cumartesi günü gerçekleşecek düğün ile dünya evine girecek.

FOTOĞRAFLAR: Levent Kaplan (GAMZE KORKMAZ)







 
Son Eklenen Haberler